J.K. Rowling priznala je da je njena prva ideja bila da Harry i Hermiona budu na kraju zajedno.


Poznata spisateljica J.K. Rowling proslavila se svojim knjigama o čarobnjaku Harryju Potteru. Ipak, otkrila je da je prvotni plan o samom završetku knjige bio malo drugačiji.

J.K.Rowling objavila uspješan krimić pod muškim imenom Robert Galbraith

Vezani članci Daniel Radcliffe (Foto: Profimedia) Zahvaljujući filmovima o slavnom čarobnjaku zaradio je 110 milijuna dolara, a danas se osjeća krivo zbog tolikog uspjeha Slika nije dostupna Najbolji prijatelji samo na ekranu

Za magazin Wonderland otkrila je da su Harry i Hermiona trebali završiti zajedno. Ipak, sam kraj priče o Harry Potteru završava sretno. Harry je oženjen s Ginny Weasley i ima troje djece: Jamesa Siriusa, Albusa Severusa i Lily Lunu. Ron i Hermiona su također u braku i imaju dvoje djece, Rose i Huga.

'Veza između Rona i Hermione bila je na neki način ostvarenje želje. Razlozi zašto sam promijenila svoj prvotni plan nemaju veze s radnjom, ali jednostavno je tako ispalo', priznala je spisateljica.

'Znam, žao mi je, mogu čuti prigovaranje fanova koji su priželjkivali da Harry i Hermiona na kraju budu zajedno, ali zbilja sam iskrena sada. To je bio izbor koji sam sama napravila iz osobnih razloga. Nadam se da ne slamam srca obožavatelja ovom izjavom?', dodala je poznata J.K. Rowling.


Među fanovima koji se pitaju istu stvar je i glumica Emma Watson.

'Mislim da se fanovi također mogu pitati hoće li Ron uspjeti u potpunosti usrećiti Hermionu.' rekla je Emma.

46-godišnja Rowling je, prije uspjeha 'Harry Potter' serijala, bila samohrana majka koja je živjela na socijalnoj pomoći, te je baš zato organizaciji One Parent Families koja se brine, educira i pomaže pronaći zaposlenja samohranim roditeljima, donirala desetine milijuna funti.

'Svatko tko dobije i više nego što mu je potrebno ima moralnu odgovornost da s tim sredstvima postupa mudro i upotrijebi ih inteligentno', kazala je nedavno, J.K. Rowling za časopis Mother Nature Network.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook