Kakva inspracija

Bila na rubu života, a onda je prelomila i zaradila 600 milijuna funti

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Kakva životna priča. Od depresije i socijalne pomoći do milijuna. Sve to prošla je J.K. Rowling.

Inspirirajuća priča o književnici J.K. Rowling obišla je ovih dana internet, nakon što je jedna Facebook stranica ukratko montirala njenu životnu priču. Zaista, prava inspiracija. Priča počinje u vrijeme dok je Joanne bila tinejdžerica. Životni poraz stigao je u dobi od 17 godina, kada nije upisala željeni fakultet. No, gore stvari tek su uslijedile.

Pogledaj i ovo Predrag Bjelac u filmu ''Harry Potter'' - 7 Prošlo je 20 godina Sjećate li se njega? Srpski glumac najveću ulogu ostvario je u ''Harryju Potteru'', a od tada se potpuno promijenio!

S 25 godina preminula je njena voljena majka, što ju je slomilo. Potom je godinu dana kasnije preživjela spontani pobačaj. No, sljedeće se godine udala, i to za muškarca koji ju je nakon svadbe počeo fizički zlostavljati. Ipak, s 28 godina rodila je kćerku. No, zlostavljanje nije stalo pa se Rowling razvela i završila s dijagnozom teške depresije. Sa svega 29 godina postala je samohrana majka, s dijagnozom depresije, a preživljavala je od socijalne pomoći. U jednom trenutku razmišljala je o tome da si oduzme život. Mukama se nije vidio kraj. No, shvatila je da postoji nešto što radi bolje od ostatka svijeta.

Posvetila se pisanju, i nakon dvije godine objavila roman o čarobnjaku Harryju Potteru. Iako je za knjigu dobila 12 odbijenica, onaj jedan pristao ga je izdati! Smislila je Joanne svoj pseudonim i objavila knjigu. Do dobi od 42 godine, izdala je nekoliko knjiga i izgradila čitavu franšizu koja vrijedi čak 15 milijardi dolara. Potter je od Rowling napravio jednu od najbogatijih žena svijeta. Prekrasna poruka priče koja se nameće na kraju jest ta da nikad ne treba odustati.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene