"Problem Sussexa"

Zabrinutost u kraljevskoj obitelji: Razdoru između braće nema kraja, a sve je počelo s Meghan...

Meghan Markle, princ Harry, princ William i Kate Middleton (Foto: AFP) Meghan Markle, princ Harry, princ William i Kate Middleton (Foto: AFP) afp 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Meghan Markle, princ Harry, princ William i Kate Middleton (Foto: AFP) Meghan Markle, princ Harry, princ William i Kate Middleton (Foto: AFP) Princ Harry i princ William (Foto: Getty Images) Princ William, princ Harry (Foto: Profimedia) Princ Harry i princ William (Foto: Getty Images) Princ Harry i princ William (Foto: Getty Images) Meghan Markle, princ Harry, princ William i Kate Middleton (Foto: AFP) Princ Harry i princ William (Foto: Getty Images) Princ WIlliam (Foto: AFP) +0 Princ Harry i William (Foto: AFP) Galerija

Izvor blizak kraljevskog obitelji otkrio je da je cijela obitelj zabrinuta za odnos princa Williama i Harryja, koji se navodno u posljednjih 18 mjeseci jako pogoršao.

Nakon što se mjesecima govorkalo o zategnutim odnosima između Cambridgea i Sussexa, princ Harry je u intervjuu napokon otkrio da su šuškanja istinita te da on i njegov brat William više nisu bliski onoliko koliko su bili. 

Pogledaj i ovo Omid Scobie - 8 ''Ovo je nečuveno!'' Novinar kojeg zovu i Meghaninim glasnogovornikom našao se na udaru kritika zbog tvrdnji koje je iznio o Williamu i Kate!

Iako ih svijet poznaje kao nerazdvojnu braću, u posljednjih 18 mjeseci, koliko je prošlo od Harryjeva vjenčanja s Meghan, došlo je do zahlađenja odnosa, a Harry je priznao da on i njegov brat definitivno idu drukčijim životnim putevima. 

Samo nekoliko sati nakon što je Harry otkrio svoje osjećaje, i William si je dopustio izraziti svoju zabrinutost za dobrobit Meghan i svog brata. U ime Kensingtonske palače William je izrazio nadanje i zabrinutost da su "njegov brat i njegova supruga u redu", referirajući se na niz medijskih iskaza vojvode i vojvotkinje od Sussexa o tome koliko im je teško nositi se s medijskim pritiskom, kao i s novorođenim Archiejem. 

Sada je pak izvor blizak kraljevskoj palači otkrio da je u krugu obitelji taj problem poznat i kao "problem Sussexovih" te da jako zabrinjava članove kraljevske obitelji. Iako su svi svjesni da mediji mogu biti nemilosrdni, obitelj zapravo ne brine toliko medijski pritisak na Harryja i Meghan, nego sve gori odnos između prinčeva. 

Princeza Diana i princ Charles cijelog su života odgajali svoje sinove da paze jedan na drugoga, no čini se kako im je sav trud propao jer Harry i William nikada nisu bili u lošijim odnosima. Sve je navodno započelo kada je William izrazio svoje neslaganje s bratovom odlukom da se oženi s Meghan brzo nakon upoznavanja. Naime, William je s Kate Middleton bio u vezi godinama prije no što se odlučio oženiti se njome i službeno je učiniti članicom obitelji, a Harryju je trebalo samo malo više od godinu dana da se oženi s Meghan. 

Harry je to shvatio kao oštru kritiku svojeg odabira životne partnerice i nikada to Williamu nije oprostio. Kako su mu i prijatelji savjetovali da uspori i ne oženi odmah Amerikanku koja je još k tome i razvedena, Harry je svima okrenuo leđa i zahladio odnose s onima s kojima je donedavno bio najbliži. 

Osim toga, Kate i Meghan se ne slažu, a bratskom odnosu nije pomoglo ni silno Meghanino zahtijevanje posebnih povlastica. Došlo je do toliko razmirica u organizaciji vjenčanja da se čak i Kraljica morala umiješati i odrediti koju će tijaru Meghan nositi na ceremoniji , na što Harry također nije dobro reagirao. Braća su sada raskinula i u smislu rada njihovih dobrotvornih zaklada jer se nisu slagali oko toga što im treba biti primarni cilj. 

Uz sve to, Harryjevi prijatelji tvrde kako se distancirao i od njih te ih više niti zove niti viđa, već većinu svoga vremena provodi isključivo u Meghaninu društvu. Sve to brine kraljevsku obitelj, koja posljednjih mjeseci ne bruji ni o čemu drugome, osim o tome kako vratiti odmetnutog Harryja u svoje naručje. 

Smatra se kako je odbijanje Kraljičina poziva da Sussexi provedu ljeto s njom u dvorcu Balmoral bila velika strateška pogreška koja je razljutila čak i Kraljicu, koja inače obožava svog unuka Harryja. Stručnjaci smatraju da će Harry ako nastavi ovim putem izgubiti doticaj sa svojom obitelji i postati izoliran baš kao što je to njegova majka Diana bila u posljednjim godinama svog života. 

Uz sve to, članovi kraljevske obitelji smatraju nedopustivim to kako je Meghan odbila pomoć svog svekra princa Charlesa. Naime, Charles je želio pružiti podršku i zauzeti očinsku figuru u Meghaninu životu zbog njezinih problema s vlastitom obitelji, no ljepotica je to samo dijelomično prihvatila. S obzirom na to da je mogla jako puno naučiti od Charlesa i njegove supruge Camille, žene koja je desetljećima trpjela medijski linč zbog svoje veze s Charlesom, a na kraju je ipak izgradila jako dobar vlastiti imidž, stječe se dojam da je Meghan jednostavno - nezahvalna. 

Čini se stoga da odnosi u obitelji, kao i odnosi s javnošću, doista nisu dobri, što bi moglo štetiti britanskoj monarhiji. Vjerojatno je to i dodatan razlog zbog kojeg se William i Harry sve više udaljavaju, a to, logično, brine ostatak obitelji. 

1/13 >> Pogledaji ovu galeriju Meghan Markle (Foto: Profimedia) Meghan Markle (Foto: Getty Images) Meghan Markle (Foto: Profimedia) Princ Harry i Meghan Markle (Foto: Getty Images) +8 Meghan Markle i princ Harry (Foto: Getty Images) Celebrity Izvor s kraljevskog dvora otkrio šokantne detalje, princ William jako je zabrinut za brata Harryja

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene