Slavni njemački redatelj režirao je prvi film strave i užasa 1922. sada već kultni 'Nosferatu'.


Lubanja slavnog njemačkog redatelja  Friedrich-Wilhelm Murnau ukradena je iz obiteljske grobnice u Stahndorf blizu Berlina.

Vezani članci Ukradeni bicikli, ilustracija "Operirali" po Zagrebu: Četvorica muškaraca krala bicikle, provaljivali u caffe i samoposlužne aparate Ukradenim automobilom sletjeli u Dravu Četvorica ukrala automobil, bježala od policije pa sletjela autom u Dravu: Dvojica su maloljetnici, a za jednim je čak raspisana i potraga

Kako izvještava policija, očito je kako je baš njegova lubanja ciljano ukradena jer su kovčezi s posmrtnim ostacima Fridrihove braće ostali netaknuti. 

Horor priča nakon koje više ništa nije bilo isto

Upravitelj groblja reako je za 'Bild' kako se krađa najvjerojatnije dogodila između 4. i 12. srpnja. Policija ne isključuje mogućnost kako je krađa dijelo sotonista jer su na ulazu u grobnicu slavnog redatelja pronađene dogorjele svijeće što ukazuje na mogućnosti da su korištene tijekom nekog obreda.

Friedrich-Wilhelm Murnau (1888-1931) snimio je dvadesetak dugometražnih filmova od kojih su najpoznatiji 'Nosferatu' i 'Faust'. Međunarodnu slavu stekao je 1924. filmom 'Posljednji čovjek', a dvije godine kasnije osvojio je 3 Oskara za film 'Zora'.

Poginuo je u prometnoj nesreći u Kaliforniji.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook