Nije bio njegov stil

Dva razloga zbog kojih je Ivo Gregurević rijetko davao intervjue

Ivo Gregurević (Foto: Ksenija Marinković) Ivo Gregurević (Foto: Ksenija Marinković) Ksenija Marinkovi? 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Ivo Gregurević (Foto: Ksenija Marinković) Galerija

Glumac Ivo Gregurević doista je rijetko davao intervjue, a baš nikada u medijima nije komentirao svoj privatni život.

U srijedu nas je zauvijek napustio legendarni domaći glumac Ivo Gregurević u 67. godini života. Glumac je tijekom bogate karijere rijetko davao intervjue, a baš nikada u medijima nije komentirao svoj privatni život. Zbog toga se šuškalo da je privatno nepovjerljiv, zatvoren i šutljiv čovjek.

Pogledaj i ovo Za ona dobra stara vremena (FOTO: PR) Jedva čekamo Film ''Za ona dobra stara vremena'' stiže u domaća kina

Ipak, jednom je prilikom dao intervju za bosanskohercegovački news magazin Dani u kojem je objasnio zašto rijetko daje intervjue, a zašto baš nikada nije dao bilo kakav politički intervju.

"Nikad neću dati politički intervju. Zašto bih? Prvo, nisam siguran da intervjui uopće koriste, pa ih zato i ne dajem skoro nikako. Istina, dao sam honorarno: od tri lista sam dobio naknadu za to, od ostalih nisam. I ne zovu me više. Drugo, ja sam umjetnik i ne želim da se miješam u posao političara. Oni imaju svoju pozornicu, govornicu, javne nastupe, i tu glume, tu je njihovo mjesto i tu bi, u krajnjoj liniji, trebali odgovarati za svoj rad. Moj rad i moj život su stvar za koju mogu odgovarati", otkrio je tada.

Tada je progovorio i o identifikaciji s likovima koje je igrao. "Identifikacija traje dotle dok se lik ne pojavi pred publikom. Onda ostaje samo ono što ljudi vide i mogu prepoznati kao svoje. U meni ne ostaje ništa od te identifikacije, ja ću poći ususret drugom liku, drugom poslu koji me očekuje, a publici ostaje da se, eventualno, pokuša identificirati i ponese nešto svoje. Glumcu od lika ne ostaje ništa."

Ivo se osvrnuo i na činjenicu da ga publika uglavnom prepoznaje po filmskim ulogama, a manje po kazališnim. "Čini mi se da je suština u tome da je kazalište cjelovitije, da u njemu nema mogućnosti ponavljanja i da se sve događa samo jednom. S filmom je, sami znate, moguće rascjepkano, kadar po kadar, sekvencu po sekvencu, lakše doći do kompliciranih scena. Kao netko tko je dosta igrao na filmu, ali i netko tko je u stalnom angažmanu u kazalištu, mogu reći da različiti uvjeti utječu da se glumci češće i radije opredjeljuju za film. Na filmu je veći broj gledatelja, veći su honorari, ponekad i za manje uloženog truda dobijete naizgled više, a tu je i "slava", popularnost. Neki dan smo u omiljenom okupljalištu zagrebačkih glumaca, buffetu kazališta "Gavella", raspravljali o tome pretjeruje li se kad se teatru daju svi umjetnički atributi. Ali ako govorimo o tom nekom božanskom užitku, nijedna filmska uloga ne može zamijeniti onu na sceni, u teatru."

"Razlike između filma i kazališta naprosto ide ukorak s razvojem društva, općim stanjem u kojem se ono nalazi i dosta je faktora koji utječu na glumca da se opredijeli za ovo ili za ono", zaključio je tada.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Ivo Gregurević (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Hrvatska Otišao jedan od glumačkih velikana: U 67. godini preminuo veliki Ivo Gregurević

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Ivo Gregurević (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Ivo Gregurević (Foto: Ksenija Marinković) Ivo Gregurević (Foto: Dnevnik.hr) - 4 +0 Ivo Gregurević (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Celebrity Posljednja fotografija Ive Gregurevića: "Nikad ne znaš kad je zadnji put..."

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Ivo Gregurević (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Dolores Lambaša (FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL) +0 Dolores Lambaša (FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL) Celebrity Ivo Gregurević 2013. godine oprostio se od svoje velike ljubavi Dolores Lambaše
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene