Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pjevačica Ivanka Mazurkijević osvrnula se na aktualna društveno-politička zbivanja.


Pjevačica Ivanka Mazurkijević objavila je na svom Facebook profilu dugački status vezan uz aktualna zbivanja u Hrvatskoj. Ivanka je tako otvorio dušu i rekla što ju muči. U početku teksta osvrnula se na situaciju oko znanstvenika Ivice Đikića i Hrvoja Hribara.

Vezani članci Hrvatski vojnici (Foto: Pixell) Hoće li Hrvatska pod krinkom "sigurnosne kulture" na mala vrata uvesti obvezni vojni rok? Ilustracija (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) "MORH želi uvesti novi vojni rok pod krinkom razvoja sigurnosti kulture građana"

Podsjetimo, istaknuti hrvatski znanstvenik Ivica Đikić najavio potpuni prekid svih znanstvenih aktivnosti u Hrvatskoj i selidbu započetih znanstvenih projekata u inozemstvo, a Hrvoje Hribar je nedavno podnio ostavku na dužnost ravnatelja HAVC-a nakon nepovoljnog mišljenja Državne revizije o radu Centra.

O toj situaciji u Lijepoj našoj, Ivanka Mazurkijević je napisala dugački post na svojoj Facebook stranici i javno pokazala nezadovoljstvo. ''Pa otkud ovaj užas? Kakve su to uniforme, gdje su majke? Zar zbilja mislite svoju djecu obući i zelene NATO balerinke i poslati ih da ih osakate i ubiju za kapitalističke mastodonte koje zabole ona stvar za Vas?'', rekla je Ivanka.

Pjevačica smatra kako je baš sada pravi trenutak da se progovori i reagira. ''Glasno u svojim sredinama reagirajte, tražite očitovanja od svojih Dekana. Sad nije trenutak za biti komfornist, kukavica ... jer svi ćete letjeti ... možda već i letite. Moja generacija zna da prešućivanje nepravdi ne vodi do pravde nego do žestokog sranja. '', kaže Ivanka.

Odmah su uslijedili brojni komentari podrške.  ''Pametni napuštaju Lijepu, ovdje više nemaju što naučiti osim da ponavljaju gradivo i slušaju prožvakanu povjest .... Živjela Rumunjska'', ''Ja cu biti Ruminjka s tobom!!'', bili su samo neki od komentara.