Ivana Kovač jedna je od najvažnijih žena u životu Mate Miše Kovača.

Galerija


Legendarni splitski pjevač danas slavi 78. rođendan.

Vezani članci Slika nije dostupna Nagađanja su počela - zna li se već pobjednik 55. Splitskog festivala Slika nije dostupna 'Koncert je bio preemotivan, Mišo je legenda'

Mate Mišo Kovač nedavno je oduševio Split nastupom na drugoj večeri Splitskog festivala koja je održana u njegovu čast. I tada je uz njega bila jedna od najvažnijih žena u njegovom životu, a to je svakako njegova kći Ivana Kovač koja je krenula njegovim glazbenim stopama.

A Ivana mu je danas čestitala rođendan i na društvenoj mreži Instagram zajedničkom fotografijom na kojoj mu sjedi u krilu. "Sretan rođendan ćaća moj! Do neba i nazad", poručila mu je. Dva dana prije obitelj je proslavila i rođendan Mišine supruge Lidije Pintarić za koju je često isticao kako ga je spasila.

Podsjetimo, Mišo se ženio tri puta. Prvi brak s Ljubicom Komadinom nije dugo potrajao, a navodno mu je presudila fatalna Anita Baturina, bivša Miss Jugoslavije u koju se Mišo zaljubio na prvi pogled. Anita je zbog njega sa svega 17 godina napustila obiteljski dom.

Tri godine nakon razvoda, Mišo je oženio Anitu s kojom je živio život iz snova. Zarade je bilo, par je dobio dvoje djece kao krune svoje ljubavi, Anita se brinula o njihovom domu, ali i pratila supruga na turnejama, a onda se dogodila velika tragedija koja je uništila njihovu obitelj.

Ona se dogodila u travnju 1992. godine kada im je poginuo sin Edi. Edi se 1991. godine kao 16-godišnjak prijavio u specijalnu jedinicu hrvatske vojske pod imenom Škorpioni. Malo manje od godinu dana kasnije, Edi je poginuo pod okolnostima koje nikada nisu razriješene do kraja. Pričalo se i o samoubojstvu te ruskom ruletu, no Mišo je tvrdio kako je njegov sin ubijen.

Anita se nakon strašne tragedije okrenula vjeri, Mišo je tragao za istinom, a kći Ivana ušetala je u život pun poroka iz kojeg se srećom izvukla uz veliku podršku obitelji. Tako se nosila s gubitkom voljenog brata, a zatim je obitelj sustigla još jedna tragedija 1999. godine kada si je glazbenik pokušao oduzeti život pucavši si u srce u vlastitom domu. Kada je shvatio da je i dalje živ, Mišo je nazvao svog menadžera te mu javio što se dogodilo. Zatim je hitno prebačen u bolnicu "Rebro" u kojoj je operiran te mu je tako spašen život.

Da nešto nije u redu s njihovom kćeri Ivanom, prva je primijetila mama Anita, no i tata Mišio činio je sve kako bi pomogao kćeri da se izvuče iz pakla droge. Ivana se nekoliko godina liječila i u komuni, a u kasnijim je intervjuima otkrila kako je strah od povratka u komunu bio presudan da odbaci takav loš način života.

41-godišnja Ivana danas gradi glazbenu karijeru, a 2017. godine s dugogodišnjim partnerom Elvirom Hasanhodžićem dobila je i kćerkicu Elenu s kojom rado pozira i na društvenim mrežama, a jednom je prilikom otkrila kako ih je njihovo prvo dijete samo dodatno zbližilo.

Pjevačica i 7 godina mlađi inženjer u vezi su bili 10 godina prije rođenja kćerkice, a iako se u početku bojala kako će se snaći u majčinskoj ulozi, priznala je da je to naljepši osjećaj na svijetu.

Tko je youtuberica koja je razbjesnila Hrvate komentarima o hrabrim vatrogascima koji su gasili požar na Zrću?