Kada se netko dragovoljno zatvori u auto i sjedi u njemu na preko 30 stupnjeva prvo što će vam pasti na pamet je kako nije baš normalan, ipak...


Ivana Kindl, Domagoj Jakopović poznat kao Ribafish i hip-hoper IFEEL imali su odličan razlog da se zatvore u usijani automobil i provedu u njemu manje od pol sata jer duže od toga nisu mogli izdržati.

Vezani članci Umirovljeni brigadir prijetio ekipi Provjerenog - 2 Životinje godinama teroriziraju selo, očajni mještani prstom upiru u Branka Borkovića: "Baš me briga živo i za ovu je**nu državu, i za vas, i za vaše gazde. Gubite se" Policijski pas Udomio policijskog psa pa slučajno otkrio urnebesno iznenađenje

Ivana Kindl, hip-hop glazbenik IFEEL i novinar Domagoj Jakopović Ribafish imali dobar razlog da se usred vrućeg ljetnog dana zatvore u automobil – željeli su osjetiti kako se osjećaju psi zatvoreni u vruće aute.

Hrvatska u visokom stupnju opasnosti - Smrtnost veća za 1,3 %

Iako su prozori bili malo otvoreni, nije prošlo mnogo vremena prije nego što je iz automobila izašao Ribafish, poručujući: ''Ne radite to ljubimcima, ne radite to životinjama, ne radite to nikome!'' Ivana Kindl i IFEEL izdržali su manje od pola sata i izašli iz auta odjeće slijepljene uz tijelo, ističući kako im je bilo teško, ali zatvorenoj životinji, koja ne razumije što se događa, već nakon pet minuta postaje daleko teže i, ako ostane u autu dulje, vrlo vjerojatno neće preživjeti.

Ivana Kindl predstavila pop-soul baladu 'Sada znaš'

Ako mislite da vas pas može čekati u autu jer ćete samo kratko otići u trgovinu ili brzo nešto obaviti, riskirate da u samo nekoliko minuta temperatura u automobilu postane ubojita za njega! Psi se rashlađuju samo preko jezika i dahtanjem, tako da se njihovo tijelo u zatvorenom autu znatno brže zagrijava od našega. Čak i s blago otvorenim prozorima, psi mogu umrijeti u roku od pet minuta!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook