Nova kolumna Ivane Banfić progovorila je o izobilju.


Obično kad spomenemo riječ obilje svima je prvo što nam padne na pamet, novac. Da imam obilje novca moj život bi bio savršen i više ne bih imala nikakvih problema. Da li je tome uistinu tako? I što je zapravo obilje i gdje je to obilje? Danas ću vam ispričati svoja iskustva obilja, do čega sam sve došla i što sam sve spoznala. Obilje je u meni. Ja sam obilje svega vidljivoga i nevidljivoga. Dok sam bila tinejdžerica, maštala sam da ću snimiti jednoga dana album i da ću biti pjevačica. Niti u peti mi nije bilo da ću postati pjevačica i još k tome poznata, da ću imati mega hitove koje će ljudi voljeti da ću nastupati pred puno, puno ljudi. Ne, nisam to planirala.

Vezani članci Slika nije dostupna IVANA BANFIĆ Gdje je nestao MACHO muškarac? Slika nije dostupna IVANA BANFIĆ Poslao mi je obnaženu fotografiju i pitao 'Jesam li ti dobar'

Bila sam mlada i samo sam se dobro zabavljala i uživala u svakom trenutku svog života, uživala sam u kreiranju novih pjesama, baš sam u svemu guštala. Do trenutka kada sam počela kalkulirati i računati koliko ću zaraditi. Tada je sve krenulo drugim tokom, izgubila se ta sloboda i lepršavost koju je zamijenio osjećaj stalne brige. Odlučila sam još više raditi i ulagati hrpe novca u pjesme, spotove... u karijeru, ne bi li ju zadržala. Počeo mi se gaditi posao koji volim najviše ne svijetu, počeli su se dizati otpor, mržnja preme onima koji su navodno bolji i uspješniji od mene.

Zatvorio mi se moj kreativni, umjetnički kanal i više pjesme nisu bile tako dobre i iskrene kao one s početka (meni se to tako činilo). Nakon toga mi se stisnulo grlo od svega toga tako da više nisam mogla pjevati, totalna blokada. Ogromna rupa se otvorila u mojoj duši, totalni rascjep i raspad. Više nisam mogla vidjeti to oblje na slobodan način iz ljubavi i gušta. Što se dogodilo? Krenula sam u potragu za odgovorima? Obilazila razne radionice i duhovne seminare, čitala hrpetine knjiga ne bi li došla do odgovora, zašto? Zašto nisam mogla uživati u obilju? Shvatila sam da su se uključila kriva uvjerenja, obilje krivih uvjerenja.

Da, dobivam uvijek obilje svega onoga što mislim i osjećam. Došla sam do toga da sam jednostavno svojim strahom od gubitka odaslala frekvenciju straha i dobila sam obilje straha od gubitka. Ostala sam bez glasa, mislila sam da više nikada neću moći pjevati. Totalna blokada... Napravila sam pauzu od par godina i posvetila se samo sebi i učenju o sebi. Naučila sam da je obilje u meni, u nama ljudima i da mislimo da ništa nemamo, imamo sebe, izvor je u nama, izvor radosti, izvor ljubavi, izvor blagostanja, izvor svega onoga tko jesmo i što trebamo. Počela sam mijenjati način razmišljanja, počela sam s vizualizacijama, radila sam svakodnevno pozitivne afirmacije, meditirala, molila se, tražila i tražila odgovore. I došli su svi odgovori, barem za sada u ovom trenutku.

Sve dok nismo spremni otvoriti se prema sebi, i svom unutarnjem obilju, manifestacije će biti točno onakve kako vibriramo. Ako vibriramo sa osjećajem nedostatka - živjet ćemo obilje nedostatka, ako vibriramo sa osjećajem ljubavi i dajemo ljubav - živjet ćemo obilje ljubavi, ako vibriramo s bilo kojom negativnom emocijom i uvjerenjem, to ćemo i svjedočiti. Razumijete li? Možete imati ili biti što god želite, samo se trebate uskladiti sa svojim unutarnjim osjećajem i vidjet ćete gdje ste? Što vam treba, što bi voljeli i pratite taj osjećaj u tijelu.

Zamislite si da ste totalno slobodni, kao djeca, možete biti sve i imati sve, možete maštati do besvjesti, sve je dozvoljeno. Napravit ćemo jednu mali vježbu. Zatvorite oči, ugodno se smjestite, sjednite. Udahnite, izdahnite, spustite se u svoje tijelo, osjetite stopala, osjetite kako sjedite, osjetite zdjelicu, prsni koš, leđa i samo polako dišite, usmjerite pažnju na disanje, potonite malo dublje i zamislite sebe da ste slobodni raditi što god želite, imate sve što želite, ljubav, radost, novac... pustite maštu da kreira vašu najbolju verziju.

Pratite u tijelu što se događa, da li se možete prepustiti ili ste u otporu, vidite za sebe. Ako ste u otporu osjećat ćete se stisnuto i nelagodno i iz tog dijela sebe privlačimo upravo to, obilje nelagode, straha i nevjerice, ako ste uspjeli izmaštati sve ono što bi željeli i to vam čini osjećaj radosti... To je to, niste u otporu i rekli ste DA obilju u sebi. To je vaše pozitivno obilje i iz tog mjesta u vama sve je moguće. Sretno!!

Pročitajte i ostale kolumne Ivane Banfić.