ŽESTOKI TENING

MOKAR I ZNOJAN Dečak na testu izdržljivosti

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Donosimo vam priču o Ivanu Dečaku koji je gostovao u emisiji "Zdravlje na kvadrat". Pogledajte kako je završio njegov test izdržljivosti, ali i liječnički pregled

Ekipa emisije 'Zdravlje na kvadrat' ovoga je tjedna liječniku vodila frontmena grupe Vatra, Ivana Dečaka.Osim što je provjerio svoje zdravstveno stanje, Ivan je također morao proći test izdržljivosti na treningu na kojem se dobro preznojio. Budući da mu je kondicija u poslu bitna provjerili smo koliko je ima.

Pogledaj i ovo Martin Kosovec u emisiji Zdravlje na kvadrat - 7 Progovorio o karijeri, zdravlju... Mlada domaća senzacija o privatnom životu koji ne voli isticati: ''I ja sam samo čovjek, znam se raznježiti...''

Rođeni Virovitičanin u 30 minuta trebao je napraviti niz vježbi. Trenerica je bila neumoljiva. Dečak je morao proći prvi test, trčanje na 400 m. Odmah nakon trčanja, 20 sklekova. I treći test je bio skok u dalj. No, tu nije bio kraj. Na redu su bili trbušnjaci, a za sam kraj vježbe za ruke. Ivan nastoji redovito trenirati, ali ono što mu najviše leži na srcu je nogomet, džogiranje i podvodni ribolov . ''Za mene je u ovom užurbanom vremenu koliko god zvuči kliše, ali probati voditi brigu o svom tijelu. Ja se bavim poslom kojim se bavim i to je neuredan život uglavnom. Živiš noću u zadimljenim prostorima. Uvijek je nekakav alkohol oko tebe i nekakve stvari, i trebaš se tomu oduprijeti, a probam to anulirati preko tjedna i baviti se sportom'', rekao je Ivan Dečak.

Nakon treninga, a što drugo nego hrana. Ivanov izbor je raštika s ovčetinom. Tvrdi kao izbjegava jesti nakon 19 sati, a na jelovniku mu je, u šali kaže, avijacija i mornarica, tj. riba i pletina. Ne konzumira svinjetinu, i pokraj toga što je Slavonac ne jede čvarke, kulen, kulenovu seku. ''Kavu obožavam, da, ali moram priznati ne više od dvije dnevno. Popijem pivo poslije nogometa uglavnom, ali više sam onako vinska mušica, ali poslije tih sportskih aktivnosti više mi paše popiti čašu piva nego gemišt'', otkrio je Dečak.

I vrijeme je sad, kako Ivan kaže za tehnički pregled. "Pregled da vidim u kakvom sam stanju. Znači nikakvih tegoba određenih sad nemate? Nikakvih ozbiljnijih. Ovo je jedan tipični tehnički pregled prije registracije. Tako bi svi trebali raditi. To su takozvani preventivni pregledi koje nažlost još uvijek dosta rijetko radimo, ali nekako se sve više radi na tome. Ajmo to provjeriti", kroz smijeh je kazao Ivan Dečak. I preventivni pregled je krenuo. Na provjeri su Ivanovo grlo, sluh, tlak, pluća, visina težina, krv, urin.
"Što se tiče ovog fizikalnog dijela pregleda sve je bilo odlično, u granicama normale. Sačekat ćemo još nalaze laboratorijskih pretraga pa vidjeti da li sve štima. Za očekivati je da će to sve biti uredu'', kazao je liječnik obiteljske medicine Milan Mazalin.

Preventivni pregledi namijenjeni su ljudima koji nemaju određenih tegoba. Takvim se pregledom može otkriti moguća bolest u najranijoj fazi. Preporuča se starijim ljudima jednom godišnje, a mlađi takve preglede mogu obavljati makar dvije do tri godine. Na takav način učinit će te puno za svoje zdravlje.

Što je sve Dečak radio te kako je završio njegov liječnički pregled, pogledajte u prilogu emisije Zdravlje na kvadrat.

 


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene