Bio je rob 12 godina!

Šokantna istinita priča - Drogirali ga, oteli i prodali u roblje!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

U tjednu koji je uskoro iza nas objavljene su nominacije za nagradu Zlatni globus, a jedan od filmova koji je dobio najviše nominacija - čak njih 7, je britansko-američka povijesna drama '12 godina ropstva' (12 Years a Slave).

'12 godina ropstva' je povijesna drama, adaptacija istoimene autobiografije Solomona Northupa iz 1853., o otmici slobodnog Afroamerikanca u Washingtonu 1841. i prodaji u ropstvo u kojem je proveo 12 godina radeći na plantaži.

U filmu su prikazana sjećanja na užasna iskustva koja je Solomon doživio nakon što su ga odvojili od obitelji i prodali ga u ropstvo. Sve je počelo tako da su ga vlasnici cirkusa namamili lažnom ponudom za posao. Drogirali su ga te odveli u New Orleans gdje su ga prodali kao roba vlasniku plantaže u Louisiani.

Pogledaj i ovo Ines de Ramon - 1 paparazzi sve snimili Brad Pitt ostvario je pravnu pobjedu nad Angelinom Jolie, a evo što je radila njegova 30 godina mlađa djevojka nakon presude!

Objavljene nominacije za Zlatni globus!

Glavnu ulogu u ovom filmu tumači glumac Chiwetel Ejiofor. Njegovog prvog gazdu tumači Benedict Cumberbatch, dok je drugog tjelovio Michael Fassbender. Brad Pitt se pojavljuje u ulozi pripadnika pokreta za ukidanje trgovine robljem.


Kako bi što vjernije prikazao Solomonovu agoniju, redatelj Steve McQueen na veoma detaljan način ilustrira monstruoznost i nepravdu robovlasničkog društva.

U jednoj krvavoj sceni gazde Solomona 15 puta udaraju šipkom, a nakon toga ga bičuju. Film je pun prizora vješanja, ubijanja i bičevanja robova pri čemu, kad su prisiljeni, to rade i jedni drugima.

Ovaj film je na Filmskom festivalu u Torontu bio prava senzacija, a kritičari procjenjuju kako će biti nominiran za Oscara u više kategorija.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene