I sedam godina nakon strašne nesreće Halid Bešlić još uvijek osjeća posljedice.


Sedam godina prošlo je od teške nesreće u kojoj je Halid Bešlić jedva izvukao živu glavu. Posljedice, kako kaže, legendarni bosanski pjevač i danas osjeća.

"Jedno oko nemam, a na drugom mi je smanjena vidljivost za 30 posto, pa sam tu malo hendikepiran. Moram više paziti kada hodam, a smetaju mi naočale", otkrio je Halid.

Osim oka, Halidu je u nesreći stradao i jezik kojeg je pjevač pregrizao, no on se najbrže oporavio. "Da sam sasvim ostao bez njega, ne bih mogao pjevati. Ali to nije ono najgore. Zbog nesreće sada moram i na operaciju nosa", otkrio je Halid koji je nakon nesreće u komi proveo 10 dana.

Halid Bešlić (Foto: Goran Jakus/PIXSELL)

Prije nesreće je živio je neurednim životom i pušio, a to je prouzročilo dodatne komplikacije. "Kad sam upao u komu, nakupila mi se voda u plućima. Doktori su mi vadili vodu, spašavali pluća i izvadili dvije boce katrana. Tada sam shvatio da je to kao most i ćuprija, oko sam izgubio, ali sam dobio nova pluća", kazao je Bešlić.

Nakon nesreće, prestao je pušiti te se udebljao 25 kilograma jer je priznaje stalno jeo u pekarnicama. "Do sada sam uspio izgubiti 15 kilograma, ostalo mi je još 10" rekao je pjevač, prenosi Alo.rs.