Klapa Rišpet najavljuje veliki glazbeni koncert za zagrebačku publiku, koji će održati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a prije toga velikog spektakla porazgovarali smo s Perom Kozomarom.

Galerija


Klapa Rišpet, jedna od najpopularnijih domaćih klapa, održat će svoj prvi veliki zagrebački koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 26. veljače 2019. godine. Uoči koncerta razgovarali smo s Perom Kozomarom, osnivačem klape. 

Vezani članci Vesna Škare Ožbolt Škare Ožbolt objavila da je dopunila prijavu DORH-u pa poručila: "Mi predstavljamo jedini pravi izbor" Joško Klisović - 6 Klisović predstavio plan za gradske financije: "Postojeće stanje je katastrofalno"

"Ovo je zapravo naš prvi veliki koncert u Zagrebu. Probe se rade punom parom, a ulaznice prodaju fenomenlno, evo javljaju mi da je više od pola dvorane rasprodano 45 dana prije koncerta, tako da ne sumnjam da će Lisinki biti krcat, a moje srce veliko kao kuća", pohvalio se. 

Zagrepčani će tako imati priliku uživati u posebnoj ljubavnoj priči koju Klapa Rišpet priprema.

"Zagrepčankama možda više nego Zagrepčanima, haha. Pregršt emocija, lijepe pjesme, dobrih vibracija, nostalgije, mirisa mora i Dalmacije. Imat ćemo i dvije predivne gošće, dive Doris Dragović i Jelenu Rozgu, kao i veliki bend. Siguran sam da će svi koji dođu 26. 2.u Lisinski otići kući ispunjeni i sretni te da će im biti jako lijepo", otkrio je.

Ljubavne balade ove popularne klape bez problema nalaze put publike. Zanimalo nas je koja je tajna njihova uspjeha.

"Valjda je stvar u mom 'genetskom kodu', naime odmalena, kada sam zapravo i počeo slušati glazbu, uvijek sam više preferirao laganije pjesme, balade. One nose specifičnu interpretaciju, drugačiji vokal i energiju, drugačiju atmosferu i emociju. Tajne za dobru baladu nema, stvar je možda u emociji koju čovjek nosi u sebi i mora je prepoznati te pokušati prenijeti na druge", objasnio je Kozomara. 

Uz pjesme Klape Rišpet zaljubili su se mnogi parovi, a često ih i zapjevaju na njihovim svadbama.

"Naravno, pjesme 'Mislin samo na te', 'Jedina jubav moga života', pa i 'Prsti zapleteni' favoriti su mnogim parovima za vjenčanje i prvi ples i jako često smo bili pozvani da zapjevamo na vjenčanjima. Rado se odazovemo ako smo slobodni i veliki mi je gušt mi da se mladi ljudi vole uz moje pjesme", rekao nam je. 

Klapska pjesmu na hrvatskoj je glazbenoj sceni prisutna od samih početaka, no posljednjih nekoliko godina itekako se popularizirala.

"Hrvatska klapska scena je odlična, sve su to dobri momci i odlični pjevači, u sjajnim smo odnosima sa svima i ja i ostatak klape. Ponekad i zajedno nastupimo u nekim većim dvoranama. Budućnost klapa nije upitna, to vam je slično tamburašima, naš etno, autohtoni hrvatski zvuk", objasnio je.

Ipak, Kozomara u svom poslu jednu stvar najviše voli.

"Pa, skladanje pjesama najviše volim zato što je to proces; od teksta koji vrtiš i prepravljaš, tražiš nešto u njemu, pa praznog notnog papira kada ne znaš gdje će te skladba odvesti, u mol ili dur, u tužno ili veselo, i zapravo odlutaš u neki svoj glazbeni svijet kao malo dijete. Skladanje je najljepša stvar", priznaje.

A nakon zagrebačkog koncerta Klapa Rišpet ima već neke nove planove i ciljeve.

"Budući da očekujem da će Lisinski biti rasprodan po svim pokazateljima, nekako nakon Zagreba mora doći red na jedan lijepi veliki koncert kod kuće, u Splitu. A doma je zapravo najteže jer, kako se ono kaže 'nitko nije prorok u svome selu', ali moramo napraviti koncert u Splitu i napravit ćemo ga za pamćenje", zaključio je Kozomara.