Sve je u obitelji

U poslu mu je najveći kritičar brat, a otkrio nam je i što mama kaže kada joj se ne sviđa neko njegovo jelo

1/22 >> Pogledaji ovu galeriju Masterchef Masterchef Masterchef Melkior Bašić Melkior Bašić Masterchef Masterchef Masterchef Nova sezona Masterchefa i novi žiri - 1 Show Masterchef +11 Show Masterchef Galerija

Melkiora Bašića gledamo uz Damira Tomljanovića i Stjepana Vukadina u novoj sezoni kulinarskog showa "MasterChef".

Melkior Bašić jedan je od chefova koji nas ove sezone vodi kroz kulinarsku avanturu zvanu "MasterChef" što je prvi put da se našao u takvoj ulozi pred kamerama.

Pogledaj i ovo Weekend media festival, Stjepan Vukadin, Damir Tomljanović, Melkior Bašić nema im ravnih! Pogledajte gdje se omiljeni trojac iz MasterChefa provodi za vikend, pobrinuli su se i da nitko oko njih ne ostane gladan!

A pred kamerom nam je Melkior otkrio i sjeća li se uopće svog prvog jela koje je u životu pripremio?

"Moje prvo jelo? Ja sam dijete ugostitelja, tata je bio kuhar, mama je bila konobar, tako da moje prvo jelo je vjerojatno bila hrenovka ili pečeno jaje, a neko ozbiljnije jelo sam skuhao tek u prvom razredu srednje škole. Kada sam bio na praksi u restoranu i to je bila piletina u umaku od limuna, to sam ja malo promatrao kako oni rade tamo, i pripremio sam dimljenog lososa sa zelenim rezancima. To je bilo kad sam imao 16 godina. A ono prije, šnicle i pomfrit to ne računam", izjavio je Melkior.

Pošto potječe iz obitelji ugostitelja, otkrio nam je tko mu je danas najveći kritičar u poslu.

"Moj brat! Nema kritičara, to su više kolege, mi međusobno se volimo povremeno pikati, nazovimo to tako, malo podbadati. Prije je to bio pokojni tata koji me je uvijek malo kritizirao, a sada se više brat i ja prepucavamo tko je bolji. Mama je isto tu, kada nešto skuham pa joj se ne sviđa, popljuje me, kaže da ništa ne vrijedi i da bacim psima. Tako da obitelj je najviše kritična, budimo realni", zaključio je.

Melkior nam je na kraju otkrio i što zapravo očekuje od nove sezone showa.

"Masterchef je super format za ljude koji vole kuhati i koji se žele razvijati, učiti i napredovat, ako to žele, moći će jednog dana raditi u profesionalnoj kuhinji. To je ono što je po meni i cilj MasterChefa", zaključio je Melkior.

Osim njega u "MasterChefu" gledamo i njegove kolege Damira Tomljanovića i Stjepana Vukadina, a svi zajedno vode kandidate kroz izazove, podrška su im, ali i njihovi suci i kritičari koji će pravednim ocjenjivanjem morati napraviti selekciju i suziti broj najboljih.

Samo će se neki natjecatelji istaknuti u mnoštvu, savladati sve izazove i zasluženo stići do finala. Na kraju ima mjesta samo za jednog! Tko će na kraju ove TV pustolovine i pregršt izazova biti proglašen petim hrvatskim Masterchefom, preostaje nam tek saznati.

U petoj audicijskoj emisiji vidjet ćemo nove zanimljive i ambiciozne kandidate koji će dati sve od sebe kako bi dobili svoju pregaču i izborili nastavak natjecanja u MasterChefu. Među njima je dvadesetogodišnja Rebecca iz Zagreba koja u slobodno vrijeme uživa osim u kuhanju i u skejtanju.

''Na MasterChef me prijavila mama, a ja sam se složila kako bi izašla iz svoje zone komfora'', objašnjava Rebecca. Žiri će pokušati osvojiti svojim umijećem kuhanja tjestenine s povrtnim umakom i stakeom.

''Izlaska pred žiri me najmanje strah, jer se čine kao jako dobri ljudi. Najteže je pripremanje jela'', rekla je Rebecca prije nego je stala pred žiri.

Vidjet ćemo i Mariju iz Varaždina koja se u MasterChef prijavila jer radi kao sommelier, veliki je gurman i voli fino pojesti, a vino i hrana, kako rado naglašava - idu zajedno.

''Najviše kuham za svog sina koji kaže da dobro kuham. Bitno mi je i da mi neki profesionalac potvrdi da dobro kuham'', kaže Marija kojoj je rođendan na dan kad sa svojim jelom izlazi pred žiri.

U emisiju stiže i jedan vegan. Kandidat Matei je isprva mislio da će tako biti privremeno, ali još uvijek ne konzumira meso te smatra da će tako i ostati.

''Imam doma psa i ako ne mogu pojesti njega, ne mogu ni jednu drugu životinju'', kaže on. Na upit kako će onda spravljati meso ako to dobije za zadatak rekao je: ''Ne bih volio kuhati meso i pod cijenu ispadanja.''

Za žiri priprema juhu od graška i kokosovog mlijeka s preprženim kockicama kruha obogaćenim prženim tofuom. ''Ovakvo jelo može stajati bok uz bok sa svakim jelom koje ima meso u sebi'', smatra Matei, no hoće li to biti dovoljno za prolaz dalje, tek ćemo saznati.

Sebastian iz Jastrebarskog volio bi biti profesionalni kuhar. Za žiri će pripremiti jedan lagani snack.

''Svako jednostavno jelo može izvući zadovoljstvo i prije svega sreću'', smatra Sebastian koji je sa sobom ponio svoj sretni japanski nož. Supruga i brat su mu najveća podrška i sviđa im se kako kuha, ali on bi volio dobiti još jaču potvrdu. ''Sanjao sam o tome da moja jela proba netko tko stvarno ima iskustva'', rekao je prije izlaska pred žiri.

Gledatelji će vidjeti i kako će se pred žirijem snaći mladi koktel majstor, 26-godišnji Ivan iz Splita.

''Znam se snalaziti sa što manje namirnica. Ne trebaju mi neke skupocjene namirnice. Snalazim se s onim što imam. Trudim se da se svaki dio namirnice iskoristi 100 posto'', rekao je te dodao da u tome jako pomaže dobra organizacija u kuhinji, a jednu namirnicu može koristi na više načina. Za žiri će spremiti rižoto, a kakve komentare će od žirija dobiti, saznajemo u petoj emisiji MasterChefa.

Neki kandidati su se prijavili u MasterChef jer okreću novu stranicu u svom životu, a neki pokazati samo svoju kreativnost. Tako će i Matea iz Zagreba svoju kreativnu energiju iskoristiti kako bi se dala ono najbolje od sebe, a na audiciju dolazi s tartarom od brancina s krekerom od sušenih rajčica i ružmarina.

Student ekonomije Vanja kojem je kuhanje velika ljubav otkriva: ''Kad sam nervozan idem kuhati i uživam to pojesti''. Dolazi iz velike obitelji u kojoj je on jedno od petero djece i rado kuha za njih, no je li tako prikupio dovoljno znanja i izvještio se da bi prošao dalje, saznat ćemo nakon što žiri kuša njegovu pečenu ribu i stake s kremom od batata.

Kandidat Zoran pak dolazi iz kuharske obitelj, ali profesionalno se bavi glazbom. Pred žiri će donijeti miješanu salatu sa zanimljivim umakom. No hoće li to biti dovoljno da bi ih impresionirao i dobio pregaču, saznat ćemo u petoj emisiji MasterChefa večeras.

Ne propustite MasterChef, večeras u 21.15 sati na Novoj TV!

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Bianca i Roman Bianca i Roman Bianca i Roman Bianca i Roman +7 Bianca i Roman Celebrity Izraz lica Maje Šuput govori sve o neugodnom susretu s osobom iz prošlosti: "Vi se mene ne sjećate? Prije puno godina..."

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Matan Vukčević Matan Vukčević Matan Vukčević Matan Vukčević +6 Matan Vukčević Celebrity Zbog ovog muškarca javno se oglasio čak i Thompson, snažna poruka koju je poslao svojim performansom sve je dobro uzdrmala!


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene