Marija Španja i Sandra Ložnik Videčak Glad svojom su koreografijom na temu "Zvonara crkve Notre Dame" poslale plesni klub Dance Queen u finale Supertalenta.

Galerija


Marija Španja i Sandra Ložnik Videčak Glad dvije su sestre zaljubljene u ples od malih nogu. Ples je obilježio njihove živote, njime se uspješno i danas bave. Dokazale su nam to i u ovogodišnjoj sezoni showa Supertalent kao voditeljice i koreografkinje plesne skupine Dance Queen, koju ćemo gledati u finalu.

Vezani članci Valentina Walme (Foto: Instagram) Naša plesna božica s koje je teško skinuti pogled otkrila nam je kakav je muškarac može osvojiti Jennifer Lopez (Foto: Instagram) Fotke sa seta novog filma oduzet će vam dah: Latino diva u ulozi striptizete zavodljivija je no ikad

Marija se plesom počela baviti s tri godine, njezina sestra Sandra s pet godina. Plesale su cijelu osnovnu i srednju školu, a u jednom periodu životu odlučile su da se plesom žele ozbiljno baviti.

Tako su nakon preseljenja iz Rijeke u Kraljevicu odlučile otvoriti vlastiti plesni klub i pokušati približiti svoju ljubav prema plesu i mladim naraštajima. Bila je to sjajna iskorištena prilika u sredini u kojoj ples nije bio popularan, a najbolji je dokaz to da već uspješno postoji 11 godina.

"Posljednjih osam godina natječemo se na brojnim plesnim natjecanjima, član smo Hrvatskog plesnog saveza. I tijekom svih tih godina dobivale smo poticaj da budemo što bolje i da iskoristimo svoj talent na najbolji mogući način i to nas je inspiriralo. Želja da prenesemo publici svoje stanje, osjećaje, i to što reprezentativnije i zanimljivije", objasnila nam je Marija.

A najbolji dokaz da im inspiracije ne nedostaje jest brojka od 70 koreografija koje su osmislile u periodu od rujna do studenog ove godine!

Pitali smo Mariju ima li kao plesačica svog plesnog uzora ili više njih.

"Nakon svih ovih godina imala sam puno uzora, ali danas su mi glavni uzor djeca koju učim plesati. Svi su naši plesači moj uzor", priznala je Marija, kojoj je ples sve u životu.

"Ljubav prema plesu velika je i traje od malih nogu. Jedno sam se vrijeme uz ples bavila i glumom, ali srce me ipak vuklo ka plesu. Pronašla sam način da samu sebe izrazim plesom. To danas pokušavam naučiti djecu u klubu, koja su postala naša obitelj. Kroz ples sam se još više povezala i sa sestrom Sandrom, ples nas je još više zbližio. Ples vam je jedna divna emocija", priznaje Marija.

S obzirom na silne uspjehe koje nižu, zanimalo nas je gdje se Marija vidi za nekoliko godina i sanja li možda o inozemnoj karijeri.

"To isto pitanje pitao me suprug nakon nakon što smo ušli u finale Supertalenta - gdje se vidim za nekoliko godina? Odogovorila sam mu vrlo jednostavno. Vidim se tu gdje jesam, s djecom u klubu. Koreografiranje je lijepo i uzbudljivo, isto kao i podučavanje djece. I zato bih najviše voljela ostati u Hrvatskoj i baviti se onime što najviše volim – plesom", zaključila je Marija.

Najnovije informacije prati na službenoj stranici Supertalenta.

Jedna od najljepših domaćih plavuša progovorila o dečku:"On mene spušta, ja njega dižem"

Jedan od najpoznatijih glazbenika ovih prostora priznao: "Moj kokain se fakturirao kao cvijeće i slatkiši"

Nova hrvatska zvijezda slamat će srca glasom, ali i činjenicom da je trenutno sretno zaljubljen