Odala neke detalje

Karmen iskreno o prijateljstvima u showu i drugim odnosima među kandidatima: "Među pojedincima su se stvorile određene veze"

Karmen Juričić Karmen Juričić Nova TV 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Karmen Juričić Karmen Juričić Karmen Juričić +0 Trideset i sedma emisija showa MasterChef - 7 Galerija

Karmen Juričić posljednja je napustila show MasterChef, a nama je otkrila kako sada gleda na to iskustvo, za koga navija da pobijedi, s kim se zbližila i kakvi su odnosi među kandidatima kada se kamere ugase.

Nakon zadnjeg stres izazova u MasterChefu show je napustila 20-godišnja Karmen Jurčić, koja se uspjela plasirati među devet najboljih natjecatelja ove sezone.

Pogledaj i ovo Stjepan Vukadin ''brate...'' Damir Tomljanović objavio fotografiju chefa Vukija i tek rođene kćeri, a onda mu je uputio i originalnu čestitku!

Kompleksan kulinarski zadatak u kojem su natjecatelji morali replicirati recept za hobotnicu za nju je bio odlučujući, a zbog nezadovoljstva jelom koje je pripremila čak je i zaplakala.

No emocije su joj se sada posložile, pa na sve to gleda puno pozitivnije.

"Samo mogu biti ponosna na sebe, a krivnju nikom ne prebacujem, niti sebi niti drugome. Takav je bio trenutak i to se trebalo dogoditi", rekla je za DNEVNIK.HR Karmen, koja je iz showa otišla puna lijepih dojmova.

"Ovo iskustvo ću pamtiti kao jedno od životnih škola. Najteže mi je pao taj manjak komunikacije sa svojom obitelji, na koji nisam naviknuta, a s ostalim mislim da sam se odlično izborila, tako da ću sav taj proces kroz koji sam prošla definitivno pamtiti kao jedno nezaboravno iskustvo", kaže.

Nimalo ne žali zbog prijavljivanja u show, ali ipak to ne planira napraviti opet.

"Ne mislim da ću se prijaviti opet čisto iz razloga što ne volim ponavljanja. Treba životne stranice ispisati različitim fazama. Ova priča je zauzela svoju stranicu u mojoj knjizi, a sad idem dalje nizati uspjehe", objašnjava Karmen i dodaje kako ne bi ništa promijenila da može.

"Niti plač, niti emocije, niti tugu, niti bijes, niti znanje, niti pristup. Nitko se nije rodio kao leptir, jednostavno rast je proces. Da nisam prošla kroz sve ovo, ne bih nikada odrasla, zbog toga stojim iza svega što sam napravila te niti jedan trenutak ne bih mijenjala", ističe.

U showu je, kaže, puno toga naučila te je napredovala u kulinarskom smislu, no svjesna je i da još može puno napredovati.

"Smatram da se moja granica u kulinarskom smislu dosta podigla. Imala sam jako dobre mentore i jako dobre prijatelje, koji su puno pridonijeli u obogaćenju moga znanja. Ali da još uvijek ima prostora za napredak, svakako ima. Na svako jelo sam ponosna. Nekada su rezultati bilo malo lošiji, nekada malo bolji. Uvijek sam prihvaćala kritike i pokušala u idućem izazovu i na idućem jelu dati svoj maksimum", priča Karmen.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Karmen Jurčić (@_karmenjurcic)

MasterChef joj je donio i brojna nova poznanstva, a otkrila nam je i s kim se planira nastaviti družiti i nakon showa.

"Prema svima sam bila fer i korektna te samim tim nije bilo potrebe za bilo kakvim konfliktom. Za nešto posebnije društvo bih svakako izdvojila moju Željku i Gogu, Ivana, Tomu, Anu i Fiću, Roka, Emu i Zveki. To je ekipa s kojom sam najbolje kliknula i koja će svakako funkcionirati i poslije ovog showa", priznaje, a ne krije ni za koga navija da pobjedi.

"Moji favoriti su definitivno Željka i Goge, ali Ivan ima jednu posebnu priču i baš mislim da zbog toga zaista zaslužuje odnijeti titulu MasterChefa, tim bi sebi pokazao da zaista ima smisla to što radi i da ga je dragi Bog pratio na tom putu", kaže Karmen.

Nešto je manje rječita kada je u pitanju MasterChef vila u kojoj je živjela s ostalim kandidatima i ne želi odavati puno detalja.

"Nema nekih posebnih zanimljivosti iz vile. Fokus nam je bio na kuhanju. Određene veze između pojedinih kandidata se jesu stvorile i bolje da jesu, lakše smo funkcionirali znajući da imamo nečiju podršku", priznaje.

A kada je riječ o članovima žirija, pohvalama nema kraja.

"Jedna jako ozbiljna i profesionalna ekipa, tolerantni, karakterni i staloženi, jako motivirani da ulože sve svoje znanje u nas, što se i moglo vidjeti po našem napretku. Stjepana bih izdvojila kao nekoga s kim sam najbolje kliknula u kulinarskom smislu. Sva trojica imaju karakter i autoritet, zbog toga nemam pravo izdvojiti nekoga tko je stroži ili manje stroži, mogu im samo reći – gospodo, moja kapa do poda", kaže Karmen.

Ne krije ni da se njezin život nakon MasterChefa promijenio nabolje.

"Moje samopouzdanje je puno jače, očvrsnula sam na nekim poljima i dokazala sebi da nikada ne trebam sumnjati u dvije stvari; moju hrabrost i moju ludost", zadovoljna je, a dodaje i kako svima želi jednako iskustvo.

Karmen je po struci medicinska sestra i prije dolaska u MasterChef nije bila sigurna je li joj privlačnija gastronomija ili medicina, no sada zna što želi.

"Mislim da ću ostati i u medicini i u gastronomiji. Ne volim monoton niti isti tempo i baš ova dva pravca će u meni buditi strast, a u isto vrijeme raditi balans. Da, zvuči čudno, ali zaista volim ubrzanje, avanturu i unikatnost. A tko zna za što me je Bog još predvidio, ja se veselim svemu što mi dolazi u susret", kaže.

A s obzirom na to da ima samo 20 godina, zanimalo nas je i kako je već uspjela naučiti tako dobro kuhati.

"Uvijek sam gledala da iz svega onog što uzmem u ruke pokušam izvući najbolje. To sam radila kada je kuhanje bilo u pitanju. Dobru podlogu sam imala zahvaljujući svojoj baki i majci, a ostali napredak sama sam ostvarila", ponosna je, a njome se ponose i njezini sugrađani.

"Cijele Grude i Hercegovina su bili uz mene, a i šire. Dobila sam divne poruke od divnih ljudi i samim tim sebi pokazala i dokazala da imam čast što sam baš tu pustila svoje korijene. Ovim putem se zahvaljujem svojim Grudama i Hercegovini te šaljem velike pozdrave!" poručuje.

Privatno Karmen najčešće kuha za svoju obitelj i prijatelje, a među njima je i njezin najveći kritičar.

"Za najvećeg kritičara bih izdvojila mamu, bez njezinog suda niti jedno jelo ne dospijeva na stol" priznaje i dodaje kako najradije sprema rižota i tjesteninu.

"To su neki moji gušti, za moju dušu", ističe, a za kraj ima i sjajne savjete za sve koji se planiraju prijaviti u sljedeću sezonu MasterChefa.

"Nebitno imao/la 15 ili 50 godina, za sve VAS: Budite dovoljno jaki i hrabri da uzmete u ruke ono što volite i budite dovoljno strpljivi da sačekate ono što zaslužujete. Pored svakog u životu jednom prođe zlatna kočija, ne dozvolite da propustite svoj voz. Možda je baš MasterChef vaša prilika. I zapamti, ako nešto radiš iz duše, ne boj se pokazati emocije, ne boj se zaplakati jer time dokazuješ da ono što radiš jednostavno funkcionira jer to voliš" poručuje Karmen.

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Christopher Atkins, Brooke Shields (Foto: Profimedia) Brooke Shields (Foto: AFP) Brooke Shields (Foto: Profimedia) Brooke Shields (Foto: Instagram) +4 Brooke Shields (Foto: Instagram) Zanimljivosti Majka ju je natjerala da s 10 godina pozira za Playboy, a samo pet godina kasnije snimila je prve golišave scene i sablaznila javnost!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene