Stjepan Vukadin jedan je od trojice članova žirija u novoj sezoni "MasterChefa", a ususret novoj sezoni zabavnog showa koja kreće u ponedjeljak 20. rujna otkrio nam je kakvi su bili njegovi kuharski počeci, ali i zašto je s 14 godina otišao u sjemenište.

Galerija


Pred nama je dugoiščekivana nova sezona showa "MasterChef" u kojoj će natjecatelji koji budu najuspješniji dobiti priliku svoja znanja iskovati uz tri vrhunska domaća chefa u stručnom žiriju.

Vezani članci Jedanaesta epizoda showa \ Prvo buđenje u MasterChef vili donijelo i prve ozljede, netko će biti spriječen u pripremanju slasnih zadataka MasterChef deveta emisija Melkior, Damir i Stjepan očekuju najbolja jela, tko će pokazati najviše strasti, ambicije i kreativnosti? Sada je svaka sitnica važna!

Među njima je i Stjepan Vukadin koji je jedan od naših najboljih mladih chefova i s kojim smo razgovarali uoči početka zabavnog showa Nove TV.

"Veoma se veselim sudjelovanju u novoj sezoni 'MasterChefa', svakako će biti drugačija od svih ostalih prijašnjih sezona i možete očekivati neočekivano", najavio je za DNEVNIK.HR Stjepan koji se raduje novim poznanstvima i stjecanju novih iskustava i ne strahuje zbog ničega.

"Osoba koja se plaši novih situacija ostaje u starima i samim time ni ne napreduje u životu. U bilo kojem pogledu", smatra mladi chef.

A što očekuje od kandidata u MasterChefu?

"Od kandidata očekujem prije svega da su spremni na sve izazove pred koje ih stavimo i da daju sve od sebe i svojim umijećem pokušaju osvojiti novu titulu MasterChefa", jasan je Vukadin, a dodaje i kako u showu planira biti strog, ali pravedan, no na nešto će posebno obratiti pažnju.

"Posebno ću paziti na tehnike koje koriste pri kuhanju i kako se odnose prema namirnicama", naglašava Stjepan koji smatra da novi hrvatski MasterChef može postati onaj tko je spreman na učenje, na isprobavanje novih stvari i onaj koji ima strast i želju za kuhanjem.

Osim njega, žiri zabavnog showa čine još i chefovi Melkior Bašić i Damir Tomljanović, a Vukadin nam je otkrio kako se njih trojica slažu.

"Poznavali smo se iz viđenja jer smo se kretali u istim krugovima. Intenzivnijim druženjem mogu reći da postajemo pravi prijatelji. Dosta vremena provodimo zajedno snimajući i atmosfera je svakako pozitivna", zadovoljan je mladi chef koji prije karijere u kuhinji zamalo postao svećenik.

"Osjetio sam poziv i otišao u sjemenište, ali nakon godine provedene u sjemeništu, odlučio sam se posvetiti mom prvom 'pozivu' - kuhinji", ispričao nam je Vukadin koji je u sjemenište otišao s 14 godina.

"Kao mali sam ministrirao kod don Filipa u Rogoznici, te sam puno vremena provodio u Crkvi. Također, moj stric Krešimir je franjevac, te od malih nogu imam usađene vjerske vrijednosti", dodao je pa je otkrio kakvi su bili njegovi kuharski početci.

"Po završetku osnovne škole želio sam upisati kuhare. Moji se baš i nisu slagali jer zanat je zanat. 'Možeš ti više i bolje s peticama...' Nakon sjemeništa upisujem Turističku školu u Šibeniku i tu sve počinje", prisjetio se.

Ispričao je i kako mu je ispočetka bilo teško, ali to ga je 'iskovalo', a znanje je zatim stekao i van granica Hrvatske, no u budućnosti se vidi u domovini.

"Planiram ostati tu, svakako bih volio odraditi pokoje stažiranje vani u priznatim restoranima, ali bih volio ostati raditi u Lijepoj Našoj jer osim posla, tu je i moja obitelj", naglašava.

Ima i savjet za druge koji bi se htjeli naći na njegovu mjestu.

"Dok sami ne počnete istraživati i učiti - nitko vas neće naučiti. Jedino tako možete napredovati i rasti, smatra Stjepan. Osim savjeta, spreman je podijeliti i svoje znanje, ali i kulinarske tajne.

"Volim dijeliti znanje i nije mi problem podučiti nekoga nekim 'svojim' trikovima, tako da nemam neke kulinarske tajne koje ne bi podijelio s ljudima koji se zanimaju za kuhanje. Lijepo je naučiti nešto novo, a isto tako i podijeliti s drugima to znanje", priznaje.

A što najviše voli kuhati?

"Najviše volim kuhati namirnice koje se nalaze u mojoj neposrednoj blizini. More nam je ispred nosa" i bilo bi šteta da ne koristimo njegove blagodati. Imam tu mogućnost da mogu raditi sa svježim namirnicama poput ribe, rakova, mekušaca, i slično", kaže Vukadin, a kada je riječ o hrani koju voli jesti, draža mu je kada je skuha netko drugi.

"Najdraže mi je kada mi draga spremi mlade fažolete s krumpirom i pohano meso.", priznaje, a dodaje i kako koristi svaku priliku kada mu bližnji pripremaju hranu.

"U tome uživam", iskren je chef Stjepan.

 

 

Bilo je jasno da ne nosi grudnjak čim je rastvorila sako, prozirna košulja odmah je postala hit materijal za paparazze

Uhvaćena taman u trenutku kad joj je vjetar podigao mini haljinu u zrak, a problem joj je stvarao i krivi izbor obuće

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju