Top 10

Za kritičare bili su debeli, glupi, netalentirani: Što bi danas rekli na njihovu slavu?

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Njihov trud urodio je plodom – izabrali smo deset poznatih osoba koje su slijedile svoje snove i uspjele u životu.

Odbijali su ih, no oni su bili uporni – njihov se trud u konačnici itekako isplatio. Jeste li znali da je ovih 10 slavnih osoba tek nakon brojnih padova doguralo ovoliko daleko?! Prava su inspiracija!

Pogledaj i ovo Gisele Bundchen i Joaquim Valente - 9 razvod je zaboravila Brazilska ljepotica prvi put viđena u društvu novog frajera nakon što je potvrdila da su u vezi, evo tko je novi muškarac u njezinom životu!

Dame u ljetnim haljinama: Domaće zvijezde koje su seksi i obučene

1. Shakira

Danas je jedna od najslavnijih pjevačica na svijetu, a sve je počelo sa školskim zborom. No, nije krenulo idealno. Bila je izbačena iz školskog zbora u drugom razredu srednje škole zbog svog predubokog glasa, a profesorica joj je rekla da pjeva kao koza! Možete zamisliti kako je traumatično i bolno biti odbačen tako mlad i pun snova. Zahvaljujući roditeljima koji su u nju vjerovali i podupirali ju, danas uživamo u njezinim pjesmama.

2. Walt Disney

Godine 1919. dobio je otkaz u Kansas City Star-u jer su mu rekli kako nema dovoljno mašte i dobrih ideja. Da, to zaista rekli osnivaču Disneya! Nakon toga postao je najpoznatiji američki filmski producent s vlastitom izdavačkom kućom, po veličini na 2. mjestu u svijetu.

3. Madonna

Zbog svog sna odustala je od koledža, preselila se u New York i radila kao konobarica u 'Dunkin 'Donuts-u. Dobila je školarinu za 'University of Michigan School of Music' i došla sa samo 35 dolara u džepu. Tamo je radila kao plesačica za druge umjetnike, no sve se promijenilo kada je dobila priliku i objavila hit singl 'Holiday', koji je bio njezin prvi svjetski hit.

Kako su neke od najvećih domaćih zvijezda izgledale na početku svojih karijera?

4. Oprah Winfrey

Kao novinarka i reporterka nije mogla podijeliti emocije iz svojih priče, pa je dobila otkaz. Osnovala je vlastitu emisiju 'Oprah Winfrey Show' koji je postao jedan od najboljih showova takve vrste u cjelokupnoj povijesti. Oprah je postala najbogatija Afro-amerikanka 20. stoljeća, a prije 2 godine dobila je i predsjedničku medalju slobode od američkog predsjednika Baracka Obame.

5. Michael Jordan

Bio je izbačen iz srednjoškolskog košarkaškog tima. Izgubio je oko 9000 koševa i 300 igara. Ključ njegovog uspjeha bilo je učenje iz konstantnih pogrešaka i ustrajanje u cilju dok god ne uspije. Taj princip doveo ga je do titule jednog od najboljih košarkaša u povijesti. Iako danas više ne igra profesionalno, i dalje je u košarci i to kao trener.

6. Steven Spielberg

Ironično ali istinito, Spielberg je bio odbijen sa sveučilišta 'Southern California School' kazališta, filma i televizije - čak 3 puta. Nakon toga upisao je fakultet za redatelja na kojem je 2002. godine diplomirao. Danas se njegova zarada na filmovima diljem svijeta procjenjuje na 8.5 milijardi dolara, neki od njegovih najpoznatijih filmova su 'Ralje',' Jurski park', 'E.T', 'Indiana Jones', 'Susreti treće vrste', 'Schindlerova lista'.. i mnogi drugi.

7. Cindy Crawford

Magazin Forbes 1995. učinio ju je najplaćenijom manekenkom na svijetu. Na početku karijere dobivala je žestoke kritike na račun svog fizičkog 'nedostatka' – madeža iznad usnice. Zapravo je taj 'nedostatak' još više pridonio njezinoj ljepoti, što nije ostalo nezapaženo.

8. Kate Winslet

Ova slavna diva jedna je od najtraženijih glumica u Hollywoodu, a nekoć su je zadirkivali zbog velikih stopala i debljine. Nakon uloge u filmu 'Titanic' postala je poznata i cijenjena u svijetu, a dobila je i zvijezdu na šetalištu slavnih u Hollywoodu. Kate danas voli i poštuje svoje tijelo i nakon treće trudnoće izgleda sjajno! Ovim primjerom postala je uzor mnogim mladim djevojkama.

9. Gisele Bundchen

Njezin uspon nije nimalo bio lak. Prije vlastitih naslovnica u brojnim časopisima i hodanja po modnim pistama, teško je zamisliti da je Gisele bila odbijena čak od 42 modna agenata. Slavna Brazilka tada je imala svega 17 godina, a svojim radom dospjela je na listu najplaćenijih svjetskih manekenki.

10. Marilyn Monroe

Ovoj svjetski poznatoj modnoj ikoni u razdoblju kada je tek započela karijeru, rekli su neka radije radi kao tajnica u modnim agencijama umjesto kao model. Na sreću, nije ih poslušala. Počela je glumiti, te je i dalje jedno od omiljenih hollywoodskih lica iako već dugo nije s nama.

Ako smo nešto naučili od svega toga jest to da nikada ne treba odustati! Vjerujte svoje snove, jer upornost i talent uvijek se isplate. Ne bismo trebali dopustiti da nam početnički neuspjeh sruši snove i vjeru u same sebe. Da je netko od ovih danas slavnih lica to učinio, nikada ne bi ostvarili svoj cilj i postali svjetski poznati.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene