Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hodajući prema žiriju bila je zadovoljna jer nije išla praznih tanjura na kušanje.


Nives je u novom izazovu imala najviše problema s izvlačenjem mesa iz hlapa, s kojim se doslovce borila. Za vrijeme repliciranja Andrejevih tanjura susrela se treći put s nesuđenom mašinicom za tijesto, s kojom je u ranijim emisijama imala problema. ´Meni nije bitna mašinica nego kečka! Čim je kečka tu, odmah se bolje kuha´, pokušavao ju je oraspoložiti Radovan, no Nives je samo molila Boga da se ne ponovi ranija situacija s tijestom.

Vezani članci Slika nije dostupna FINANCIJSKI KRAH? Nives Celzijus u stečaju! Slika nije dostupna Nives se opekla i porezala već u prvoj epizodi showa

Andrej je u obilasku primijetio da je koristila previše skute. Na radnoj plohi kod Nives je bio kaos, a kad ju je Andrej upitao kako joj ide, samo je odgovorila: ´Nikako!´. ´Ne dramatiziraj!´, pokušao ju je ohrabriti, no nije mu pošlo za rukom. U jednom trenutku Nives se više nije mogla snaći: ´Shvatila sam da više nemam kontrolu nad namirnicama niti vremenom. Više nisam ni pratila recept!´. Počela je raditi po sjećanju i shvatila da uopće nije skuhala krumpir. Njezina tagliatella u obliku ruže bila je veća od ostalih. ´Prezentacija je bila kaos´, priznala je prije kušanja.

U jednom od tanjura Andreju je bilo previše češnjaka i soli, a u drugom je Nives pobjeglo previše skute. ´Bilo je kasno, nije bilo mogućnosti za popravak´, komentirala je simpatična spisateljica. Dinu je sve bilo u laganom disbalansu, ali joj je čestitao na trudu. Radovanu je Millefoglie više išao prema piti. Na kraju kušanja, Nives je zaključila da ne zna bi li preživjela novi izazov.

Radovan je zaključio da su kandidati u repliciranje izgleda jela uložili veliki trud, a da su se okusi razilazili od originala iako je u njima guštao. Andrej je istaknuo da su neki pojedinci uvijek pri vrhu te najboljom u izazovu proglasio Ivanu. Najneuspješniju repliku Andrejevih tanjura napravila je Nives. ´A zašto bi Vi sad još bili još i kuharica nakon toga svega što jeste?´, upitao ju je kroz šalu Radovan. ´Je l'´ da? Bila bi presavršena!´, smijala se Nives, a potom izljubila žiri. ´Sretna sam, ušla sam u top 5. Nisam ispala odmah na početku. Počeli su sve naporniji i naporniji zadaci i ova borba koja slijedi bi bila vjerojatno žestoka i ne znam bi li to moje tijelo moglo podnijeti´, komentirala je odlazak iz showa. Našalila se da mora odmoriti od kuhanja barem dva tjedna i da će za to vrijeme živjeti na fast foodu.

'Bez obzira na sve mojim kćerima ću zauvijek biti najbolji kuhar!'

Pjevačica Ivana Husar u novom je izazovu bila u velikom stresu, no unatoč tome je napravila najvjernije replike dvaju Andrejevih tanjura. Kao prava vrsna kuharica, već ranije je radila raviole od crnila sipe tako da joj zadana tagliatella nije bila totalna nepoznanica.

Kako je vidno bila u panici, žiri se za vrijeme svog obilaska nije dugo zadržavao kod Ivane. ´Ja sam već van sebe! Jako me iscrpio taj hlap!´, priznala je. U kolikoj je panici i stresu bila, svjedočilo je i posuđe koje je čak slagala po podu. Bila je uvjerena da neće imati dovoljno vremena. Ipak, okusima jela koja je vjerno replicirala članovi žirija bili su zadovoljni.


Već kod samog kušanja Andrej je izjavio je da su mu njezini tanjuri možda najvjernija replika njegovih. Zaključio je da je Ivana bila jako pažljiva kod pripreme millefoglija, ali brokula joj nije uspjela. Sve u svemu, Andreju su jela bila jako fina. ´Skoro sam se onesvijestila! Baš mi je to bilo drago za čuti!´, priznala je Ivana nakon komentara.

Dinu je bilo jako ukusno. Prema njegovom mišljenju, Ivana je dobro odvagala mirodije te uspjela dobiti dovoljno velikih komada hlapa, što je bila velika prednost. Radovan je primijetio da je bila u strahu dok je slušala Dinu i Andreja te mu je bilo drago što se njega ne boji. I njemu su njezini tanjuri bili jako dobri. Zbog svega navedenog, žiri je odlučio u novoj epizodi Ivanu proglasiti pobjednicom. Bila je najuspješnija jer je okusom bila najbliže originalima. ´Tiha vode brege dere!´, komentirao je Igor svoju prijateljicu Ivanu i njezinu pobjedu.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju