Pridružila se mnoštvu

I trudna Fergie u borbi protiv AIDS-a!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Na trgu ispred bečke gradske vijećnice u subotu navečer počela je najveća europska humanitarna priredba 21. Life Ball 2013., posvećena borbi protiv AIDS-a.

Priredba je otvorena u nazočnosti uglednika iz političkog, gospodarskog kulturnog života, među kojima su i bivši američki predsjednik Bill Clinton, glazbenik Elton John te niz holivudskih zvijezda, primjerice dobitnica Oskara Hillary Swank, zatim Mellanie Griffith, Barbara Eden, te svjetski poznata manekenka Karolina Kurkova.

Pogledaj i ovo showbuzz Borba protiv AIDS-a VIDEO Humanitarna gala večer: Conchita Wurst otela show!

Na priredbi je sudjelovala i trudna pjevačica Fergie koja se odlično snašla u društvu Billa Clintona i Eltona Johna.

>> 'Htio mi je napraviti dijete na prvom spoju'

"Grad Beč podupire tu humanitarnu priredbu koja je znak tolerancije i solidarnosti i protiv svih oblika netrpeljivosti", naglasio je otvarajući Life Ball u nazočnosti oko 6 tisuća posjetitelja bečki gradonačelnik Michael Haupl, ocijenivši Life Ball kao "svečanost radosti i života koja povezuje ljude koji pomažu u borbi proti AIDS-a".

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon zauzeo se u video poruci za intenziviranje napora i nastojanjanja kako bi borba protiv AIDS-a bila učinkovitija

"Pridonijeti većoj toleranciji i zaustavljanju širenja AIDS-a poruka je ovogodišnjeg bala koji se održava pod naslovom "1001 noć" , rekao je njegov glavni organizator Gery Keszler.

"Opasnost od AIDS-a ne smije se zaboraviti niti marginalizirati", rekao je Sir Elton John, čije je zaklada "Elton John Foundation" osnovana 1992. godine, ostvarila brojne projekte u 55 država diljem svijeta uloživši oko 300 milijuna američkih dolara u programe prevencije i projekte pomoći. "Nastojimo stvoriti budućnost bez AIDS-a", rekao je Elton John.

Nagrada Life Balla "veliki kristal nade" koji daruje tvrtka Swarovski u iznosu od 100 tisuća eura, namjenjena je ove godine za projekte suzbijanja AIDS-a u Kambodži, Kamerunu i Ugandi. Vrhunac večeri Life Balla bila je modna revija dizajnera Roberta Cavallia.

Prihod s te "najspektakularnije, najšarolikije i najluđe" humanitarne svečanosti u Beču prošle godine iznosio je 2,1 milijun eura. Organizatori se nadaju da će ove godine taj iznos biti veći.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene