Za Trayvona Martina

I Beyonce prosvjeduje: 'Sloboda i pravda za sve'!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Slavna Beyonce sa suprugom Jay Z-em se priključila prosvjedima Afroamerikanaca koji se bore za 'slobodu i pravdu za sve'. Oslobađajuća presuda Zimmermanu zbog ubojstva 18-godišnjeg Martina, izazvala je val nezadovoljstva.

U Sjedinjenim Američkim Državama u subotu su se održali prosvjedi u mnogim gradovima u zemlji na poziv aktivista za građanska prava i simpatizera mladog crnca Trayvona Martina, potaknuti oslobađajućom presudom njegovu ubojici Georgeu Zimmermanu prošlog tjedna.

Pogledaj i ovo Beyonce i Jay-Z u Hrvatskoj Samo lagano Nove fotke Beyonce i Jay-Zija pokazuju što stvarno misle o Hrvatskoj, evo koja im je bila glavna zanimacija nakon doručka

Ti prosvjedi 'šalju čitavoj zemlji poruku da nećemo čekati prekriženih ruku', rekao je za CNN Tracy Martin, Trayvonov otac, dok su počinjali prosvjedi u Miamiju.

>> Beyonce, Solange i Rihanna i druge zvijezde za ljudska prava - Prosvjedi za Trayvona Martina nakon što je Zimmerman oslobođen

>> Malena je ista tata - čak se isto i mršte!

Trayvonovi roditelji su rekli da su 'počašćeni i iskreno dirnuti što je predsjednik našao vremena te javno, i dugo, govorio o našem Trayvonu. 'Njegove riječi nam daju snagu. Poistovjetivši se s našim sinom, predsjednik mu je odao veliku počast', poručili su. A podršu im je dao i slavni par Beyonce i Jay Z koji su se uključili u prosvjede, a diva je i na svojoj službenoj stranici pokrenula peticiju za ljudska prava.

Pred saveznim sudom u Washingtonu nekoliko stotina metara od Capitol Hilla, tristotinjak Afroamerikanaca okupilo se pod sloganom 'sloboda i pravda za sve'. Oslobađajuća presuda Zimmermanu, čuvaru u gradskoj četvrti koji je u veljači 2012. ubio sedamnaestogodišnjeg Trayvona već je prošlog tjedna potaknula spontane prosvjede.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene