U prvih sedam dana kino distribucije komediju 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana pogledalo je 52.765 gledatelja čime taj domaći blockbuster nastavlja rušiti rekorde gledanosti, izvijestio je danas distributer Continental film.


Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Vezani članci Slika nije dostupna Najbolja europska komedija je film 'Sve što trebaš je ljubav' Slika nije dostupna Hrvatski HIT film nominiran za najbolju europsku komediju!

Brešanov film uskoro bi mogao s prvog mjesta po gledanosti srušiti film 'Što je muškarac bez brkova' Hrvoja Hribara, koji i dalje nosi titulu najgledanijeg domaćeg filma 21. stoljeća s više od 150 tisuća gledatelja, stoji u priopćenju.

>> Neuspjele scene trenutno najpopularnijeg hrvatskog filma!

Napominje se kako rezultat gledanosti 'Svećenikove djece', a i rekord kino otvaranja s više od trideset tisuća gledatelja, govori u prilog tome da je domaća publika itekako zainteresirana za domaći film te je spremna i voljna podržati i poticati domaću kinematografiju.

Budući da je riječ o prvom hrvatskom filmu u 2013. godini, taj rezultat poslužit će kao dodatni poticaj za što uspješnije plasiranje nadolazećih domaćih filmova među publikom, dodaje se.

Priča o mladom svećeniku na dalmatinskom otoku koji, da bi povećao natalitet, počinje bušiti zapakirane prezervative, imala je, složili su se autori filma, dobar tajming za početak prikazivanja, među ostalim i zbog aktualne rasprave o uvođenju zdravstvenog odgoja u škole.
Glavne uloge ostvarili su Krešimir Mikić, Nikša Butijer, Dražen Kühn, Jadranka Đokić, Marija Škaričić i Goran Bogdan.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook