Ella Dvornik, Sonja Kovač (FOTO: Instagram)
Ella Dvornik, Sonja Kovač (FOTO: Instagram)

Nekada se može mjesecima živjeti od objave jedne fotografije. Tko su zapravo influenceri?


Skupocjene torbice. Luksuzni hoteli. Putovanja. One žive život kao na slici. Doslovno. Prate ih, dive im se, lajkaju i zavide stotine tisuća obožavatelja, a svaka objava donosi im nekoliko tisuća kuna.

Novo je doba donijelo nova zanimanja. Jedno od njih tako su influenceri, ljudi koji imaju velik broj pratitelja, jer takvi su najlakši način do kupaca.

Zašto nema tužnih i ružnih slika, koliko je opterećujuće prodavati svoju intimu, dijeliti svaki trenutak svog života, ispričale su hrvatske zvijezde društvenih mreža samo za emisiju Provjereno.

Luksuz sa svih strana... Tako to izgleda ako gledate njihove fotografije na društvenim mrežama. Iako sve izgleda glamurozno i idilično, donosimo vam što se i tko ustvari krije iza toga i kakav je njihov život zapravo.

Ella Dvornik, Charles Pearce (FOTO: Instagram)
Ella Dvornik, Charles Pearce (FOTO: Instagram)

Objavama na društvenim mrežama one zarađuju na tisuće kuna. Točnije, toliko da im je to posao. I da osim toga ne moraju ništa raditi.

Jedna od najvećih hrvatskih zvijezda na društvenim mrežama svakako je Ella Dvornik. ''Radila sam s jednom kozmetičkom kućom iz Engleske i dobila sam 6 tisuća dolara za 6 objava'', otkrila je poznata domaća internetska zvijezda.

Ipak, i ovakav vid zarade ima zadana pravila. ''Naravno da nikada nećemo stavljati neke tužne trenutke. Zašto? Zato jer bismo ljude opterećivali s time. Sve mora biti veselo i lijepo, i naravno da pravi život nema veze s Instagramom'', kazala je Sonja Kovač koja također ima ovo moderno zanimanje.

Sonja Kovač (FOTO: Instagram)
Sonja Kovač (FOTO: Instagram)

Početak ovog posla može biti težak. Mnogi u početku sami plaćaju avionske karte, hotele… Kasnije sve krene pa tako neke statistike kažu kako osoba koja ima više milijuna pratitelja može zaraditi i više od 100 tisuća dolara po objavi.

''Ja u svakom gradu imam fotografa, šminkera i frizera'', otkrila je Hana Hadžiavdagić koja vješto zarađuje preko društvenih mreža.

Hana Hadžiavdagić Tabaković (FOTO: Anto Magzan/Pixsell)
Hana Hadžiavdagić Tabaković (FOTO: Anto Magzan/Pixsell)

Kako se sve može zaraditi i kako izgleda život zvijezda društvenih mreža, pogledajte u večerašnjem Provjerenom u 22:30 na Novoj TV.