Mnogi glumci spremni su na velike promjene zbog uloge, a šminka u ovom slučaju doista radi čuda!


Biti glumac nije uvijek lak uadataka. Potrebna je i potpuna fizička transformacija kako bi utjelovili lik na filmskom platnu. Biste li prepoznali glumce koji stoje iza ovih likova? E pa mi vam donosimo tko stoji iza slavnih transformacija.

Hrvatski dokumentarac 'Goli' Tihe Gudac pobjednik 20. Sarajevo Film Festivala

Vezani članci Lady Gaga Prepoznatljivu platinastu kosu sakrila je iza perike pa zablistala u vjenčanici dok to nitko nije očekivao Slika nije dostupna Nemoguće ih je prepoznati: Drastične transformacije koje se ne zaboravljaju

1.    Jared Leto nikada se nije bojao promjene. Za ulogu ubojice Johna Lennona, Marka Davida, udebljao se preko 30 kilograma, a zbog zadnje transformacije u transeksualca za film 'Dallas Buyers Club' dobio je i Oscara.

2.    Glumica Glenn Close pretvorila se u muškarca za ulogu u filmu 'Albert Nobbs' iz 1991. No to nije bilo i zadnji put da je glumila muškarca. Dvadeset godina poslije glumila je gusara u avanturi Stevena Spielberga.

3.    Glumac Eddie Murphy imao  je nekoliko transformacija, a u filmu 'Norbit' postao je velika žena Rasputia zbog koje je dobio i nominaciju za Oscara.

4.    A tko se ne sjeća fantastične transformacije prelijepe Charlize Theron u filmu 'Čudovište' iz 2003.?

5.    Helena Bonham Carter glumila je majmunicu Ari u 'Planetu majmuna' iz 2001., a da ne znamo o kome se radi bilo bi ju nemoguće prepoznati.


6. Dok je Dustin Hoffman maestralno utjelovio starca u filmu 'Little Big Man'

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook