Bilo je svega!

Skandali, psihički slomovi, seks u dizalu, pa ni smrt gosta nisu uništili sjaj hotela koji obožavaju svjetske zvijezde!

Johnny Depp, Kate Moss (Foto: Profimedia) Johnny Depp, Kate Moss (Foto: Profimedia) Profimedia 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Johnny Depp, Kate Moss (Foto: Profimedia) Hotel Chateau Marmont (Foto: Getty Images) Hotel Chateau Marmont (Foto: Getty Images) Scarlett Johansson (Foto: AFP) Depp Moss (Foto: Profimedia) Paris Hilton i Lindsay Lohan (Foto: Getty Images) Paris Hilton i Britney Spears (Foto: Profimedia) +0 Hotel Chateau Marmont (Foto: Getty Images) Galerija

Hotel Chateau Marmont omiljena je destinacija holivudskih zvijezda.

Hotel Chateau Marmont na slavnom holivudskom Sunset Stripu otvoren je davne 1929. godine i do danas je ugostio brojne legendarne zvijezde i mjesto je na kojem su se snimali neki od najpoznatijih filmskih hitova.

Pogledaj i ovo Denise Richards i Charlie Sheen (Foto: Getty) Gadan razvod Ljepotica i skandalima sklona zvijer: Bila je to prekrasna ljubavna priča koja je završila jako ružno

No gdje su zvijezde tu su i skandali. Chateu Marmont je zapravo od samog otvorenja dobio titulu jednog od najrazuzdanijih mjesta u Hollywoodu uz koje se na prvi spomen vežu riječi hedonizam i skandali, piše Daily Mail.

Na popisu njegovih gostiju, između ostalih, su se našli Scarlett Johansson i Benicio del Toro koji su uhvaćeni u razmjenjivanju strasti u dizalu, a Johnny Depp je tvrdio kako su se on i Kate Moss seksali u sve 63 sobe koliko ih u hotelu postoji.

Filmski producent Harry Cohn još je u zlatno doba Hollywooda tamo imao apartman u kojem je održavao sastanke sa starletama, a poznat je i po legendarnom, dvosmislenom savjetu kojeg je dao glumcima s kojima je surađivao.

"Ako morate upasti u nevolje, idite u Marmont", poručio im je.

A generacije zvijezda prihvatile su njegov savjet, nestajući u dvorcu izgrađenom u francuskom šik stilu na brežuljku iznad Sunset Boulevarda u Zapadnom Hollywoodu, uvjereni kako će njegovo pouzdano osoblje čuvati tajne i zatvoriti oči pred njihovim porocima.

No neki su se previše opustili, poput recimo Warena Beattyja, Lindsay Lohan ili Britney Spears čije je ponašanje bilo pretjerano i prelazilo je sve granice pa su bili izbačeni.

A neki nisu ni živi izašli iz njega. Poput komičara Johna Belushija koji je preminuo u jednom od hotelskih bungalova i to nakon petodnevnog konzumiranja teških droga. Nakon noćne zabave na kojoj su bili prisutni i Robert De Niro i Robin Williams, 33-godišnji Belushi preminuo je od posljedica predoziranja kokainom i heroinom.

Danas se hotel s 90-godišnjom tradicijom još čvrsto drži na nogama. U knjizi "Marmont, The Castle On Sunset", autora Shawna Levyja opisuje se kao rajsko mjesto, mjesto gdje ne postoje moralne predrasude, gdje gosti uživaju u seksu, alkoholu i konzumiranju opojnih sredstava što je prihvaćeno kao nešto uobičajeno.

Chateau Marmont na samom početku nije bio luksuzan, bio je relativno jeftin, a glumci, pisci i glazbenici su ga voljeli zbog osame mjesta na kojem je smješten, daleko od očiju znatiželjne javnosti. Brzo je postao njihova omiljena destinacija za opuštanje što si nisu mogli bilo gdje i bilo kada priuštiti.

Gosti i njihovi posjetitelji imali su tu privilegiju da u dvorac mogu doći skroz neprimijećeni kroz ulaz u podzemnoj garaži odakle ih je dizalo vodilo do same sobe.

"Radije bih spavao u kupaonici Chateaua nego u nekom drugom hotelu, tvrdio je redatelj filma "Neki to vole vruće" Billy Wilder. Da je to ozbiljno mislio pokazao je jednom prilikom kada mu je osoblje hotela donijelo krevet u jedan od ženskih wc-a jer je su sve sobe bile zauzete.

Nekoliko desetljeća kasnije o privatnosti koju popularni hotel pruža progovorila je i redateljica Sofia Coppola.

"Možete raditi što god želite. Ništa od toga neće biti primijećeno nigdje, osim recimo u predvorju", izjavila je.

Marmont je tako postao skrovište ne samo za one koji su se željeli malo više opustiti, već i za one koji su bježali od neuspjelih brakova, poput Johna Waynea, Marilyn Monroe ili Paula Newmana. Tolerantan stav hotela privukao je gay ili biseksualne slavne osobe, poput zvijezde "Psiha" Anthonyja Perkinsa i britanskog glumca Roddyja McDowalla, koji su shvatili da mogu uživati u tajnim užicima s muškim ljubavnicima. Čak i nakon što se oženio i imao djecu, Perkins je zadržao apartman u Marmontu.

Neki gosti su odsjedali tek nekoliko dana, dok su neki ostajali mjesecima, pa čak i godinama. Neki od njih su imali kuće u Los Angelesu ali im je ipak bilo draže živjeti u Marmontu koji je ubrzo postao i sinonim za seks.

U relativno nedavnoj prošlosti, nakon dodjele filmske nagrade Oscar 2004. godine, tada 19-godišnja Scarlett Johansson pozvala je Benicija del Tora u svoj apartman, a prema izjavama osoblja jedno drugom nisu mogli odoljeti već u dizalu.

"Očito nas je netko vidio u dizalu, ljubili smo se i seksali što je poprilično nehigijenski", izjavila je Scarlett u jednom od svojih intervjua ne pokušavajući demantirati što se dogodilo.

No jedan od najvećih skandala vezuje se uz pjevačicu Britney Spears koja si je uslijed živčanog sloma 2007. godine, u hotelskom restoranu razmazala hranu po vlastitom licu nakon čega je zamoljena da ga napusti. Tri godine kasnije, njezina prijateljica i žestoka partijanerica Lindsay Lohan također je izbačena iz hotela nakon što su troškovi njezina boravka dosegli 46 tisuća dolara u manje od dva mjeseca.

Unatoč svim skandalima i incidentima, koji su Chateau Marmont nakratko možda i urušili ugled, on je i dan danas jedno od najpopularnijih mjesta u Hollywoodu. Tome je definitivno pridonijela i nedavno održana zabava Beynoce i Jay Z-a koji su od svih mjesta u Los Angelesu, za organiziranje raskošne zabave nakon ovogodišnje dodjele Oscara ni više ni manje, odabrali njegovu garažu.

Chateau Marmont  možemo usporediti s onim u neposrednoj blizini francuskog Cannesa, Hotelom du Cap-Eden-Roc koji također pamti sve i svašta - od istrošenih bokserica slavnog redatelja do vrućih scena u bazenu.

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Roko Blažević (Foto: AFP) Roko Blažević (Foto: AFP) Roko Blažević (Foto: AFP) Roko Blažević (Foto: AFP) +3 Roko Blažević (Foto: AFP) Celebrity Internet gori od komentara na nastup Roka Blaževića: Je li trebao proći u finale Eurosonga?

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene