Najavljuju se prosvjedi

''HVATAO ŽENE I NUDIO SE'' Hollywood na nogama zbog Donalda Trumpa!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Dan nakon štoTrump prisegne za 45. američkog predsjednika na ulicama Washingtona održat će se masovni prosvjed.

Brojne holivudske glumice, ali i druge javne osobe, pridružit će se masovnim prosvjedima protiv novoizabranog predsjednika Donalda Trumpa, dan nakon njegove prisege u Washingtonu, izvijestili su organizatori.

Pogledaj i ovo Susan Sarandon (Foto: Getty Images) "Nama je stalo" Uhićena slavna holivudska glumica: Susan Sarandon žestoko se usprotivila američkom predsjedniku

"Prosvjed milijun žena", organiziran putem Facebooka u studenome, u prva 24 sata od najave privukao je brojne istomišljenice, rekla je Bob Bland, jedna od organizatorica skupa iz New Yorka te dodala da se u glavnome gradu Sjedinjenih Država 21. siječnja očekuje više od 100.000 prosvjednica.

Među slavnim prosvjednicama naći će se America Ferrera, Katy Perry, Amy Schumer, Scarlett Johansson, Cher, Julianne Moore i Frances McDormand. Ulicama Washingtona u znak protesta prošetat će i Debra Messing, Uzo Aduba, Patricia Arquette, Danielle Brooks, Diane Guerrero, Padma Lakshmi, Olivia Wilde, Constance Wu i Zendaya. Glumica i producentica Chelsea Handler istodobno će predvoditi slične demonstracije u Park Cityju u Utahu.

To će biti još jedan u nizu planiranih prosvjeda koji će se dan nakon inauguracije održati u Sjedinjenim Državama i u svijetu.

Žene zabrinute da bi Donald Trump mogao umanjiti ili ukinuti njihova prava planirale su masovan prosvjed u Washingtonu. On je reakcija na Trumpova stajališta o ženama koja je iznio tijekom kampanje. Trump je u kampanji vrijeđao novinarke, suparnicu Hillary Clinton i druge žene zbog njihova izgleda, a pojavio se i video u kojem se hvali da je hvatao žene i nudio im se, što je nekoliko žena i potvrdilo. Kazao je i da bi pobačaj trebalo u većini slučajeva zabraniti, a žene koje su ih imale kazniti, no to je poslije povukao objasnivši da bi trebalo kazniti liječnike koji su ih izveli.

Žene se koordiniraju putem društvenih medija i interes je velik u svim državama. (Hina)
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene