Harem usred Zagreba! Ne propustite predstavu kazališta Moruzgva!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Predstava će premijerno biti izvedena 03. studenoga 2013. u 20 sati u kazalištu Vidra nakon čega slijede reprize 07., 09. i 21.studenoga 2013.

U predstavi Harem riječ je o melodrami s komičnim dijelovima, u kojoj se isprepliću prošlost i sadašnjost žena nakon raspuštanja harema u Topkapi palači 1909.

Pogledaj i ovo Kazalište Moruzgva U susret mjesecu zaljubljenih Kazalište Moruzgva donosi nam ljubavnu čaroliju u veljači i čak dva mala jubileja!

Predstava je sastavljena od nekoliko priča povezanih nitima sudbine koje pletu svoj uzročno posljedični ćilim kroz živote, kroz kulture, kroz povijesne periode, kroz umove i kroz srca.

Vodi vas, dakle, predstava Harem, u Los Angeles na set porno mjuzikla Arapske noći 2 slijedeći povijesne dokumente i dnevničke zapise, zavirit ćemo i u harem Topkapi palače u Istanbulu te pokušati oživjeti i rekonstruirati svakodnevicu tih zarobljenica, a posebno jedne robinjice Vlahinjice, otete iz naših krajeva.

>> Zrinka opet niže uspjeh u Londonu: Nominirana za još jednu prestižnu nagradu!

Teleportiramo se zatim u ovovremeni londonski korporativni harem pa u beogradski bordel, čak i u dalmatinsku Zagoru gdje nepismene starice komentiraju Sulejmana Veličanstvenog i prisjećaju se priča o turskim osvajanjima koje su slušale u svom djetinjstvu.

Od povijesnog trenutka raspada posljednjeg harema Otomanskog carstva, pa sve do današnjih dana pratimo sudbine žena u različitim oblicima ženske izolacije. Harem je melodrama u kojoj se izmjenjuju smijeh i suze, a četiri izvanredne glumice u preko 20 uloga donose emocionalno napetu priču o sudbini, iskupljenju i nesalomljivoj ženskoj snazi.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene