Kraljica Sevdaha dosad je imala vrlo bogat i uzbudljiv život o kojem se raspričala s našom Ivanom Nanut.

Galerija


Našoj Ivani Nanut pjevačica Hanka Paldum povjerila je mnoge zanimljive detalje iz svojeg bogatog života.

Vezani članci Sarajevo Donio ga strani državljanin: Novi soj koronavirusa pojavio se u BiH Sukob migranata i policije kod Sarajeva Drama kod Sarajeva: Policija pokušala prebaciti vođu klana u drugi kamp, migranti ih žestoko napali

Hanka Paldum kraljica je sevdaha i diva bosansko-hercegovačke scene koja već 30 godina publiku osvaja jedinstvenim glasom. Iako joj je glazba odmalena bila strast, obitelj je negodovala u strahu da im ne okalja obraz.

"To je bilo sramota. S obzirom na to da sam odrasla u patrijahalnoj obitelji, roditelji su se plašili za mene da ću zapostaviti školu. Žensko dijete ako mu previše dozvoliš, može svašta biti. Toga su se roditelji plašili, a ja sam pjevala sa strahom i borbom da ih uspijem prevariti kako bih otišla na probu", započela je iskreno Hanka.

Još jedna želja u mladosti bila joj je baviti se glumom, no otac za to zanimanje nije želio ni čuti.

Hanka Paldum (Foto: Dnevnik.hr)
Hanka Paldum (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr


"Sudbina valjda nije htjela da budem glumica, frizerka ili učiteljica, ali kroz ovaj posao na neki način osjećam da sve to jesam - i glumica, i učiteljica, i frizerka, i sve što je potrebno jednom umjetniku kako bi se predstavio svojoj publici.

Hanka za sebe kaže kako nije bila toliko stroga u odgoju dvoje djece te se često sjeti jedne, kako sama kaže, divne mudrosti.

"Odgajajate djecu za vremena u kojima će oni živjeti!"

Iako je doživjela veliku slavu te često pjeva po cijelom svijetu, glazbenica uvijek na prvo mjesto stavlja majčinstvo. Ističe i divan odnos s ocem svoje djece, od kojeg se razvela početkom 90-ih, nakon 20 godina braka.

Hanka Paldum (Foto: Dnevnik.hr)
Hanka Paldum (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Bi li se mogla danas ponovno zaljubiti, saznajte u videu. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.