Davno je to bilo!

1978. godina će zauvijek ostati upamćena po ovoj strašnoj priči!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Prije 35 godina Michael Myers je pobjegao iz psihijatrijske ustanove i počeo ubijati stanovnike gradića Haddonfield u klasiku iz 1978. godine.

Nakon što je zaradio 50 milijuna dolara diljem svijeta i postavio temelje novom filmskom žanru - hororu, Halloween je dobio svoj nastavak. Franšiza je nastavljena s devet novih filmova, uključujući remakove Roba Zombieja iz 2007. i 2009. godine - 'Halloween' i 'Halloween II'.

Pogledaj i ovo Jamie Lee Curtis i Christopher Guest Bivša seks-bomba Znala je da će se udati za njega i prije nego što ga je upoznala, a nakon blamaže dogodila joj se prava filmska priča

>> Strašno! Ovo je jedini zabilježeni slučaj u kojem je DUH uzrokovao smrt čovjeka!

Neki od glumaca iz originalnog Halloweena sudjelovali su u snimanju ostalih filmova ove franšize, dok su neki nastavili dalje sa svojim karijerama. Evo gdje su danas.

Jamie Lee Curtis tumačila je tada učenicu i glavnu junakinju Laurie Strode. Nakon uloge u tom filmu, Jamie je postala ne samo veliko hollywoodsko glumačko ime već i uspješna spisateljica. Zbog svoji uloga u horor filmovima dobila je nadimak 'kraljica vrištanja', ali i uloge u mnogim drugačijim filmskim projektima kao što je film 'Riba zvana Wanda' iz 1988. godine. Napisala je nekoliko knjiga od kojih su neke bile veoma uspješne.



Donald Pleasence tumačio je psihijatra, dr. Sama Loomisa, koji je liječio Michaela Myersa.
Pleasence je preminuo 1995. godine nakon što je snimio više od 200 filmova, napisao knjigu za djecu te bio četiri puta nominiran za nagradu Tony. Kraljica Elizabrta II dodijelila mu je 1994. godine orden britanskog kraljevstva za njegove zasluge glumačkoj profesiji. Preminuo je godinu dana nakon toga zbog komplikacija nakon operacije.



Sjećate se babysiterice Annie Brackett koju je glumila Nancy Kyes? Ista glumica je nastavila snimati u istom žanru. Tako se pojavila u filmovima 'Magla', 'Halloween III' i 'Zona sumraka' iz 1985. godine. Udala se pa razvela od redatelja filma 'Halloween III', Tommyja Lee Wallacea. Glumu je napustila 1992. godine.



P.J. Soles je utjelovila učenicu Lyndu van der Klok. Ova glumica je i danas aktivna na televiziji i u filmu. Poznata je po filmovima iz 70-ih i 80-ih godina poput 'Carrie', 'Private Benjamin', 'Rock 'n' Roll High School', a 2005. godine glumila je u filmu Roba Zombieja - 'The Devil's Rejects'. Udala se za Dennisa Quaida 1978. godine i razvela se od njega nakon pet godina.



Dječja zvijezda Kyle Richards glumila je plašljivu djevojčicu Lindsey Wallace koju je čuvala babysiterica Annie Brackett. Kylie je nakon ove uloge nastavila glumačku karijeru te je glumila u projektima 'Little House On the Prairie', 'ER', u dječjem horor filmu 'The Watcher in the Woods'. Postala je najpoznatija po angažmanu u reality showu o bogatim kućanicama 'The Real Housewives of Beverly Hills'. 2012. godine je otvorila lanac butika na Beverly Hillsu.



Charles Cyphers je igrao šerifa Leigha Bracketta, oca babysiterice Annie Brackett. Ovaj plodonosni glumac radi i danas. Pojavljivao se u serijama 'ER' i 'Seinfeld', kao i u Carpenterovom filmu 'Magla', u kojem je glumila i njegova kolegica iz filma 'Halloween', Jamie Lee Curtis. Cyphers trenutno snima horor film 'Stingy Jack', u kojem također ima ulogu šerifa, i koji u kina treba stići iduće godine.



Onu najstrašniju ulogu - Michaela Myersa, i to ispod maske, utjelovio je glumac Nick Castle. Nakon što je strašio generacije i generacije ljubitelja horor filmove te postao ikona ovog žanra, Nick se okrenuo režiranju filmova i pisanju scenarija. Tako je napisao scenarije za filmove 'August Rush' i 'Escape from New York'.



Tony Moran
je igrao Michaela Myersa bez maske. Nakon ove uloge nije se previše bavio filmom. Samo bi se ponekad pojavio na konvencijama Halloweena. 2011. godine producirao je svoj vlastiti horor film 'Beg'.



Sandy Johnson je utjelovila Michaelovu sestru Judith Margaret Myers. Johnson nakon toga nije godinama glumila nigdje. Prva sljedeća uloga bila joj je 1995. u filmu 'Dracula: Dead and Loving It'.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene