Kralj sevdaha je pripremio neuobičajenu promociju albuma na posljednjoj stanici sarajevske žičare, na planini Trebević.

Galerija


Bosanskohercegovački pjevač Halid Bešlić (66) predstavio je svoj novi, dugočekivani album "Trebević" u Sarajevu pred brojnim članovima obitelji, kolegama i suradnicima. "Nisam mogao zamisliti ljepši i bolji dan. Sjajna je promocija", istaknuo je Halid. 

Vezani članci Halid Bešlić Suze nisu sramota: Legendarni Halid Bešlić nam je otkrio zbog čega pusti suzu Halid Bešlić (Foto: Damir Spehar/PIXSELL) Prije 10 godina napunio je dvije arene po 25 tisuća ljudi: "Nudili su da održim i treći koncert, ali nisam htio"

Nove pjesme kralja sevdaha publika iz regije je željno iščekivala. Bešlić je pripremio i nesvakidašnju promociju na posljednjoj stanici sarajevske žičare, na planini Trebević po kojoj su album i jedna pjesma dobili ime. "Ovo je prvi put da se vozim žičarom nakon 30, 40 godina", rekao je pjevač. 

Halid je održao emotivni govor u kojem se rasplakao spomenuvši prijatelje Davorina Popovića i Mirzu Delibašića i kako mu nedostaju, a na kraju je pušten video na kojem Halidova unuka najavljuje novi album "Trebević“. Pjevač je predstavio i spot za pjesmu "Trebević". 

Na albumu je 11 pjesama među kojima su "Taman“ i "Ja bez tebe ne mogu da živim“, a sve su ostale pjesme nove, koje publika još nije imala priliku čuti. Halid je snimio i duet s Borisom Režakom, dvije pjesme mu je napravio Neno Ninčević, a najviše ih potpisuje Mirko Šenkovski Geronimo, dok su ostali autori Damir Arslanagić, Dženan Jahić, Dilvad Felić, Goran Bubalo i Sanja Arsić.