Slavni švedski duo Roxette morao je otkazati ostatak koncerata nakon što su liječnici savjetovali pjevačicu Marie Fredriksson da prestane s nastupima.


Švedski pop duet Roxette objavio je u ponedjeljak da prekida koncertne aktivnosti zbog zdravstvenih razloga pjevačice Marie Fredriksson.

'Liječnici su savjetovali Marie Fredriksson da prestane s nastupima i svi koncerti koji su bili predviđeni za ovo ljeto otkazani su', objavio je promotor Live Nation. No, nije objavljeno o kakvim je zdravstvenim problemima riječ. 57-godišnjoj Frederiksson 2002. godine dijagnosticiran je rak na mozgu. Nakon operacije, kemoterapije i zračenja pobijedila je bolest.

Vezani članci Roxette (Foto: Getty Images) Pjevačica grupe Roxette, Marie Fredriksson preminula u 62. godini Slika nije dostupna Tumor mozga ih nije dotukao - vraćaju se Roxette!



'Bilo je to sjajnih 30 godina! Posebno sam ponosna na to što sam se vratila nakon teške bolesti i s Roxette obišla svijet još nekoliko puta', objavila je pjevačica na službenoj stranici grupe. Ona i gitarist Per Gesle krenuli su 2014. na turneju povodom 30. godišnjice postojanja benda. Ovo ljeto trebali su odraditi zadnju dionicu turneje.

Roxette, grupa koja je na prijelazu iz osamdesetih u devedesete pokorila top ljestvice hitovima The Look, Listen to Your Heart i It Must Have Been Love, prodali su u karijeri oko 75 milijuna albuma i održali više od 500 koncerata. (Hina)