Bila sam Garbo

Stvari koje niste znali o bezvremenskoj ljepotici i filmskoj ikoni

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Iz filmskog svijeta povukla se na vrhuncu slave i zauvijek ostala najmisterioznija dama Hollywooda.

Ime Greta Garbo zauvijek će ostati upisano zlatnim slovima na stranicama filmske povijesti. Garbo je glumila u 27 filmova, postigla planetarnu slavu. Bila je obožavana zbog svog talenta kao i zbog nesvakidašnje ljepote i nedodirljivosti. Njene uloge u 'Ani Karenjini' i 'Dami s kamelijama' nezaboravn su dokaz njenog talenta.

Pogledaj i ovo showbuzz give a peace a chance Danas bi napunio 75 godina - ove stvari o njemu sigurno niste znali

 

Garbo je iz filmskog svijeta nestala svojom voljom kada je imala 36 godina. Bilo joj je dosta Hollywooda za kojeg je rekla da je nevjerojatno dosadan. Glumica nikada nije davala autograme, nikada se nije slikala s fanovima i nikada nije pohodila nikakve dodijele nagrada. Sve to doprinijelo je atmosferi mističnosti koja ju je okruživala.

Glumica otkrila škakljiv detalj iz prošlosti - plivala sam gola s kraljem popa

Garbo nikada nije osvojila Oscara iako su se njenom talentu klanjali najvažniji ljudi filmske industrije. Tek nakon smrti akademija joj je dodijelila Oscara za nevjerojatan talent.

Garbo je bila strahovito sramežljiva i introvertirana pa je to moguće objašnjenje za njen samotnjački život. Slavna glumica počela je raditi kada je imala samo šest godina, prodavala je novine. Njezina ljepota je legendarna, poznato je da je zube četkala sa solju i da je koristila kreme za lice, a prije prve uloge popravili su joj zube i počupali obrve. Osim toga, od 16 godine bila je na dijeti.

Greta je bila sklona depresiji. Iako je kroz terapije pokušala živjeti zdravije, nikada nije odustala od cigareta i koktela. Za ulogu Ane Karenjine Greta je dobila nevjerojatnih 275 tisuća dolara. Poznato je kako nije bila rastrošna i pametno je ulagala sve zarađeno. Iako više od pola života nije radila, za sobom je ostavila milijunsko bogatstvo.

Imala je teško djetinjstvo, veze u kojima je bila zlostavljana i borila se s depresijom

Zanimljivo je to kako je bila jedna od Hitlerovih najomiljenijih glumica, ali oni koji su je poznavali tvrde kako simpatije nisu bile uzajamne.

 

Tijekom cijelog života pratila su je nagađanja o njenoj seksualnosti. Mnogi biografi su tvrdili kako je bila lezbijka, ili u najmanju ruku biseksualka. Iako to nikada nije potvrđeno, sumnje su još jednom podgrijane kada je 2005. njena prijateljica Mimi Pollak objavila pisma koja je izmjenjivala sa Gretom. Postojala su i nagađanje kako je Greta ljubovala s kraljem popa Michaelom Jacksonom, ali to nikada nije potvrđeno.

Jednom prilikom obožavatelj koji ju je prepoznao na ulici prišao joj je i rekao: 'Vi ste Greta Garbi', glumica ga je ispravila i rekla, 'Bila sam Greta Garbo'! Greta je umrla 1990. u 84. godini i iza sebe ostavila brojna pitanja bez odgovora. Tako je možda i najbolje.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene