Greta Garbo bila je sve, samo ne onakva kako se činilo na fotografijama.

Galerija


Greta Garbo, jedna od najslavnijih glumica svih vremena, čini se bila je duboko nesretna. Barem se tako može zaključiti iz pisama i fotografija koje uskoro idu na aukciju u Sothebyju.

Gretu mnogi pamte po širokom osmjehu i vedrini, no čini se da je sve to bila tek slika za javnost.

Prema pisanju svjetskih medija, pisma otkrivaju golemi očaj glumice. Navodno je bila usamljena i depresivna, a prema pismima daje se zaključiti da su je ljutili redatelji i scenaristi, te da se bojala kritike.

Greta Garbo (FOTO: Profimedia)
Greta Garbo (FOTO: Profimedia)

''Gotovo uvijek sam sama, usamljena i razgovaram sama sa sobom. Odvezem se na plažu. Prošećem i to me uvijek razveseli. To je jedina stvar koja me veseli'', stoji u jednom od pisama koja je pisala ova švedska glumica.

Književnici koji su pisma pročitali tvrde da se iz njih s lakoćom iščitava usamljenost i golema tuga. Pisma nije potpisivala, a na nekima je ostavljala crteže. Silno je željela biti u sjeni, pobjeći od javnosti.

Gretina pisma upućena su švedskoj grofici Marti Wachtmeister s kojom je bila dobra prijateljica. Ima ih 36, odnosno 100 stranica, a očekuje se da će na aukciji postići cijenu do 20.000 funti .

Greta Garbo rodila se u Stockholmu 1905., a u SAD je doselila 20 godina kasnije. Gotovo nikada nije dijelila autograme i rijetko je davala intervjue. Umrla je u New Yorku 1990., a posljednje godine života provela je u samoći.

Greta Garbo (FOTO: Profimedia)
Greta Garbo (FOTO: Profimedia)

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju