"Gdje su žene", zapitao se i BBC tijekom dodjele Grammyja. Dodjelom su dominirali muškarci - i to prvenstveno Bruno Mars i Kendrick Lamar. Neočekivano, Jay-Z nije dobio nijedan Grammy.

Galerija


Dodjela glazbene nagrade Grammy održana je u Los Angelesu. Po 60. put glazbnici su nagrađeni za svoje djelovanje u protekloj godini, a show je vodio komičar James Corden. Show su ovog puta"ukrali" Bruno Mars i Kendrick Lamar, a osim toga, uzeli su i najviše nagrada. Mars je tako uzeo nagradu za album godine, iako su mnogi smatrali da će ići u ruke Kendricka Lamara. Ujedno je to bio trenutak koji je izazvao najviše upitnika iznad glave.

Dodjela Grammy 2018. (Foto: Getty)
Dodjela Grammy 2018. (Foto: Getty) - 4

Vezani članci Rihanna (Foto: Getty) - 5 "RiRi je 'ubila' Grammyje": Pogledajte seksi izdanje ljepotice koja je oborila s nogu Lady Gaga (Foto: Getty) - 6 Što se događa s Lady Gagom? Pogledajte najnovije izdanje seksi glazbenice

Do kraja dodjele Bruno Mars dominirao je r'n'b žanrom, dok je Lamar dominirao u rap kategorijama. Najboljim novim izvođačem proglašena je Alessia Cara, postavši tako jedina žena koja je na Grammyjima osvojila nešto značajniju nagradu. Od sveukupno 86 kategorija, žene su slavile u svega njih 17. "Neravnoteža je bila posebno obeshrabrujuća na večer kad se naglašava važnost kampanja #TimesUp i #MeToo" - naglašava BBC.

Dodjela Grammy 2018. (Foto: Getty)
Dodjela Grammy 2018. (Foto: Getty) - 5

Najviše je Grammyja sinoć osvojio Mars (šest, op.a.), od kojih i one u tri najvažnije kategorije, dok ga u stopu prati Kendrick Lamar s njih pet. Iako se očekivalo da će i Jay -Z pokupiti neku od nagrada, nije osvojio ništa. Bio je nominiran u osam kategorija. Tijekom večeri nastupili su Kesha, Lady Gaga, Sam Smith, Pink, Patti LuPOne. Ed Sheeran osvojio je dva Grammyja, iako se na dodjeli nije niti pojavio. Posthumno su nagrade dobili Leonard Cohen i Carrie Fisher.


Lista najvažnijih dobitnika:

Album godine: Bruno Mars - 24K Magic

Ploča godine: Bruno Mars - 24K Magic

Singl godine: Bruno Mars - That's What I Like

Najbolji novi izvođač: Alessia Cara

Najbolji pop album: Ed Sheeran

Najbolji rap album: Kendrick Lamar - Damn

Najbolja rock izvedba: Leonard Cohen - You Want It Darker

Najbolji rock singl: Foo Fighters - Run

Najbolji rock album: The War on Drugs - A Deeper Understanding

Najbolji alternativni album: The National - Sleep Well Beast

Najbolja r'n'b izvedba: Bruno Mars - That's What I Like

Najbolja rap izvedba: Kendrick Lamar - Humble

Najbolja rap pjesma: Kendrick Lamar - Humble

Najbolji glazbeni spot: Kendrick Lamar - Humble