Meryl Streep od 1978. u braku je s Donom Gummerom, no prije njega je bila u vezi s Johnom Cazaleom, koji je preminuo od karcinoma.

Galerija


Meryl Streep bavi se glumom od djetinjstva, a na početku karijere suočavala se s brojnim kritikama zbog svoga izgleda. 

Vezani članci Film Otac nominiran je za šest Oscara - 2 Ljude s demencijom više nikada nećete gledati istim očima. "Otac" je film o gubitku pamćenja koji nikada nećete zaboraviti Matthew McConaughey - 3 Govori na Oscarima koji su sve ostavili u čudu: Rekla da je jako zaljubljena u brata, sebe nazivao herojem, a jedan čak poručio da bi vodio ljubav sa svima

Glumica, koja slavi 71. rođendan, osvojila je tri filmske nagrade Oscar, a bila je nominirana više od 20 puta, što je rekord. Meryl je svojedobno rekla da je razmišljala ograničiti se samo na kazalište koliko je bila nezadovoljna svojim nosom. 

"Uloga u filmu nije bila među mojim opcijama. Nikada. Zbog mog nosa koji mi se činio prevelik. No onda sam pogledala onu originalnu verziju filma 'Zvijezda je rođena' i povezala se s tom pričom. Tada sam shvatila da sam mlada i lijepa i nisam vidjela razlog zašto bih bila nesretna", ispričala je. 

Streep je prvog Oscara osvojila još 1980. za glavnu ulogu u pravnoj drami "Kramer protiv Kramera", a kasnije za "Sophijin izbor" i "Željeznu Lady". No jedan je od njezinih najpoznatijih filmova "Mostovi okruga Madison", u kojem je glumila uz Clinta Eastwooda, koji je bio i redatelj, a osvojila je i nominaciju za zlatni kipić.

Ljubavna drama postigla je velik uspjeh diljem svijeta, a nastala je prema bestseleru. Meryl je odigrala ulogu i u hit-mjuziklu "Mamma Mia!", koji se snimao na hrvatskoj obali.

Glumica tijekom svoje duge karijere nije imala nekakvih skandala, a od 1978. je u braku s kiparom Donom Gummerom (73). Supružnici imaju tri kćeri i sina te jako skladan brak, no prije njega je Meryl imala veliku ljubav, kolegu Johna Cazaleu

Zaljubili su se na setu filma "Mjera za mjeru" 1976., a njemu je godinu kasnije dijagnosticiran rak i preminuo je 1978. "Bio je poput dijela mog tijela. Bilo mi je jako teško. Istodobno mi je pomoglo da si posložim neke stvari u glavi i shvatim što je važno, a što potpuno nebitno", rekla je Streep. 

Meryl često ističe da zna koliko se u Hollywoodu vrši pritisak na glumce da budu mršavi i seksi, pa sve više njezinih kolega ide na kozmetičke zahvate. Ona odbija raditi takve stvari. 

"Ne radi se samo o ženama. Bili biste šokirani kad bi saznali koliko muškaraca čini takve stvari. Ne shvaćam to. Morate prihvatiti da postajete stariji. Dobro je u tome to što vas u tim godinama angažiraju da snimite nešto zanimljivo", ispričala je. 

 

Atraktivna pjevačica otkrila kako ju je osvojio naš nogometaš, potvrdila da su zaljubljeni