od posljedica koronavirusa

Vlasta Velisavljević iz "Boljeg života" preminuo u 95. godini, bio je najstariji aktivni glumac u regiji, a na sceni je proveo više od 70 godina

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Glumac Vlasta Velisavljević izgubio je bitku s koronavirusom i preminuo u 95. godini.

Glumac Vlasta Velisavljević preminuo je u 95. godini, javlja Telegraf.

Čuveni srpski glumac bio je hospitaliziran zbog koronavirusa i nekoliko je dana bio u indiciranoj komi, a preminuo je u srijedu u 2:30 ujutro u beogradskom KBC-u Dragiša Mišović.

Velisavljević je na sceni proveo više od 70 godina i odigrao je preko 350 uloga, a publika će ga posebno pamtiti kao magistra Đorđevića iz popularne serije "Bolji život".

Glumio je u 45 dugometražnih filmova, 61 televizijskom filmu i 56 serija, a na filmskom platnu prvi se put pojavio 1959. godine u ratnoj drami "Noći i jutra".

Za svoje je rad dobio brojna priznanja, a posljednje i njemu najdraže uručilo mu je Jugoslovensku dramsko pozorište koje ga je proglasilo svojim doživotnim počasnim članom.

Kao najstariji aktivan glumac u regiji, Vlasta je u 2017. godini gostovao s predstavom Jugoslavenskog dramskog kazališta "Hamlet" u zagrebačkom HNK u kojoj je glumio je duha prinčeva oca.

Iza sebe je ostavio suprugu Nadu koja mu je treća žena i s kojom je u braku proveo više od 40 godina, te kći Dubravku koju je dobio s prvom suprugom Božanom.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Maja Šuput Celebrity Prva fotografija Maje i sina skupa! Šuput zabilježila predivan majčinski trenutak i sve rastopila prizorom

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene