Hit osvojio publiku

Tarik nam je otkrio najveći izazov nove uloge te što je to točno mnoge dovelo u neodumicu, a njemu je najslađe

Snimanje serije Konak kod Hilmije Snimanje serije Konak kod Hilmije DNEVNIK.hr 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Snimanje serije Konak kod Hilmije Snimanje serije Konak kod Hilmije Snimanje serije Konak kod Hilmije +0 Snimanje serije Konak kod Hilmije Galerija

Tarik Filipović ističe da mu je jako drago što publika u Hrvatskoj konačno ima priliku vidjeti seriju koja je u BiH i ostatku regije ostvarila sjajan uspjeh i gledanost.

Poznati domaći glumac Tarik Filipović utjelovio je njemačkog komandanta Schilinga u humorističnoj seriji "Konak kod Hilmije" koja se emitira na Novoj TV.

Pogledaj i ovo Tarik Filipović - 5 ''Konak kod Hilmije'' Uskoro nova urnebesno smiješna serija na Novoj TV, jedna od glavnih zvijezda bit će Tarik Filipović!

"Ovo je jedna od serija koju će publika gledati i godinama poslije. U poplavi serija i filmova koji nam se nude u izobilju teško je naći vrijeme i koncentraciju za praćenje neke serije u potpunosti. Svi moji dragi i poznati koji su to uspjeli su oduševljeni", ispričao je glumac sa smiješkom.

Tarik ističe da uvijek gleda svoje serije i filmove te da nema problema s time kao neki njegovi kolege. Ispričao je da "Konak kod Hilmije" nalikuje kultnoj seriji "Allo 'Allo!" radnjom koja se zbiva u kafiću u vrijeme 2. svjetskog rata i tu sva sličnost prestaje. 

Filipović priznaje da mu je lijepo imati odriješene ruke pri kreiranju karaktera. "Ali volim i surađivati s redateljem i drugima u produkciji, poštovati granice koje postave", ispričao je. Ističe da mu je uvijek izazov igrati nešto što nije blisku njemu niti njegovu "glumačkom biću", a otkrio je i koliko je sličan liku kojeg je utjelovio u novoj seriji. 

"Nekako mislim da sam i najbolje uloge ostvarivao kada sam imao takve glumačke zadatke. Što je lik dalji, izazov je veći, kao u liku Schillinga u 'Konaku kod Hilmije'. Jako mi je drago da i publika u Hrvatskoj konačno ima priliku vidjeti seriju koja je u BiH i ostatku regije ostvarila sjajan uspjeh i gledanost. Mali je žal zbog psihoze u kojoj trenutačno živimo i možda zbog mnoštva lokalnih bosanskih izraza koji su mnogima u Hrvatskoj možda nerazumljivi, ali ako su u BiH voljeli Velo Misto i Gruntovčane, možda titl i nije potreban", rekao je glumac.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Što je glumac bez brkova?Ova fotografija je sa snimanja “Lud,zbunjen,normalan” gdje mi prođe kroz glavu da me “mustači” prate u stopu kroz brojne tv i filmske projekte...u nekim ulogama puštah svoje da ne svrbi i ne odljepljuje se...pa se mislim...možda je to znak?Mišo treba dostojnog nasljednika...ili...”Stigao sam kasno...” @fistsarajevo #ludzbunjennormalan #misokovac #stojemuskaracbezbrkova

A post shared by Tarik Filipovic (@tarikfilipovicofficial) on

Tarik je izdvojio ono što mu je najdraže kod njegova lika Herr Schillinga, ali i otkrio postoji li nešto što mu se nije svidjelo. "Iza svakog svog glumačkog lika nastojim stajati u potpunosti. Jedna pjesma Zabranjenog pušenja kaže: 'Neću da budem Švabo u dotiranom filmu', a ja uvijek kažem: 'Hoću sve za što mi intuicija kaže da je izazovno za mene. Kod Schillinga mi je najdraža ta neka priprostost i naivnost u paleti 'premazanih' sarajevskih likova, kao i iskreno oduševljenje novotarijama i sitnicama iz njemu nepoznate kulture. A nema toga što mi se kod njega ne sviđa, iako je komandant njemačkih okupacijskih snaga, jer kao što rekoh: 'Branim svoje glumačke likove poput najboljeg odvjetnika. I to onog koji nije prodao dušu vragu'", pojasnio je glumac. 

Dok je pripremao lik Schilinga i snimao scene, Tariku je bio najveći izazov pronaći mjeru u njegovu govoru. "Zato smo na moje inzistiranje spomenuli da je on porijeklom iz Vojvodine, što opravdava njegovu ekavicu i nevješto poznavanje i razumijevanje domaćeg jezika. To je opet otvorilo veliki prostor za igru i komične situacije", istaknuo je Filipović. 

Igrajući u seriji njemačkog komandanta, Tariku je jedan izraz posebno prirastao srcu. "Najslađe mi je što sam Hilmiju u svom jeziku nazvao 'Herr Hilmlija' što je mnoge dovelo u nedoumicu zove li se Hilmija ili Himlija. A možda baš i Hilmlija", rekao je sa smiješkom. 

Dodao je kako je na setu bilo puno duhovitih anegdota s obzirom na to da on i glumac Emir Hadžihafizbegović igraju glavne uloge. "Bilo je toga, ali se teško sada sjetiti", naglasio je. 

Tijekom karantene zbog pandemije koronavirusa Tarik se odmarao, ali je bio i kreativan. Suator je scenarija jedne predstave, a napisao je i novu monodramu nakon što je doživio veliki uspjeh s prošlom koja je bila o legendarnom treneru Ćiri Blaževiću. 

"U vrijeme pandemije i potresa našao sam neko svoje kreativno vrijeme pa sam u suradnji s Ivicom Ivaniševićem i Borisom Svrtanom napisao tekst 'Predsjednici & ca' u kojem se okupljaju na večeri, a na poziv bivše predsjednice svi nekadašnji predsjednici s ciljem da pomognu Hrvatskoj u ovim teškim vremenima. Premijera je u Kerempuhu 25. listopada i nadam se da imamo hit, a na sceni će biti Ana Begić i Ornela Vištica kao alternacije za ulogu gospođe Grabar-Kitarović, Hrvoje Kečkeš kao Stipe Mesić, Ivan Jončić kao Ivo Josipović, Boris Svrtan kao Tito i T. F. kao F. T. - Tarik kao Tuđman. Druga predstava koju kreativno stvaramo, a kroz pero Nikoline Bogdanović jest 'Da sam ptica', u režiji Arije Rizvić i konačno na sceni s Dariom Lorenci Flatz. A treća je već spomenuta monodrama od koje puno očekujem i s kojom kanim obići svijet kao i sa prvom monodramom 'Ćiro'. 'Doktor za one stvari' predstava je u kojoj fiktivni najpoznatiji svjetski seksolog i bračni savjetnik daje odgovore na sva pitanja o seksu koja se niste usudili pitati. Produkcija je Fiji grupe i Marija Gigovića, a gotov proizvod prepuštamo u ruke Tomislava Kašljevića, koji je producentski mag! Nadam se nastavku snimanja 'Konaka kod Hilmije', Lokasovim 'Nestalima', 'Milijunaš' ide dalje, tako da se nadam uzbudljivoj radnoj jeseni, ako Stožer ne kaže drugačije", otkrio je poslovne detalje i planove glumac. 

Tarik je pojasnio kako je pandemija zaustavila ili usporila kompletnu kulturu i umjetnost, no ističe da je sreća pa muze nisu zašutjele, stoga su umjetnici na razne načine davali do znanja da su tu i u niskom startu čekaju "normalno staro". "I meni su otkazane brojne predstave, snimanja - ukratko sve! Ali kao što rekoh, kreativno iskoristih ovo neočekivano vrijeme, pa se nadam da će sve planirane uloge najesen pred publiku", ispričao je Filipović. 

Glumac ljeto planira provesti s obitelji u Istri, gdje imaju kuću. "Preskačemo inače redovite ljetne destinacije - Dubrovnik, Zenica, Sarajevo", rekao je. Tarik je objasnio i kako tijekom karantene zbog koronavirusa nije bio odvojen od roditelja, koji su inače iz Zenice. "Moji roditelji su veći dio godine u Zagrebu, ljeto provedu u Bosni, tako da sam ih zbog izolacije viđao ispod balkona", ispričao je Filipović smijući se. 

Inače, glumac je gotovo 13 godina u braku sa suprugom Lejlom, pa nam je otkrio postoji li neka tajna, ali i čini li mu se i da vrijeme leti s obzirom na to da je sin Dino nedavno proslavio 17. rođendan. "Najljepše od svega je to da je tih 13 proletjelo za tren. Starenje je najdemokratičnija stvar na ovom svijetu, pa nema žala ni za čim. Klinci rastu, zdravi smo i to je jedino važno. A recepta za ljubav nema, kao što je nitko nije uspio ugurati u definiciju. Ljubav mijenja oblike, ali zato poštovanje, razumijevanje i kompromis moraju biti kao najčvršći temelji", istaknuo je. 

Tarik je uspješan voditelj i glumac, a kako djeca često krenu stopama svojih roditelja, komentirao je i vide li se sinovi u njegovu poslu. "Dino je sav u košarci, kasno je krenuo, ali jako brzo napreduje i ne zanima ga trenutačno ništa drugo. Arman je 'povukao' na mene, ali još ne pokazuje pravi interes, možda ga smeta što ga zovu 'mali Tarik'. Naći će oni svoj put, moju podršku imaju što god odabrali", naglasio je Filipović, koji je odigrao brojne uloge tijekom svoje karijere. 

S toliko bogatim opusom teško je izdvojiti neke, ali glumac je spomenuo neke kojih se sjeća s posebnom radošću. "Imao sam sreću da sam igrao u predstavama i serijama koje su stekle kultni status kao 'Izbacivači' ili 'Bitange i princeze'. Predstave nažalost žive samo u sjećanjima, a izdvojio bih 'Kako sada stvari stoje', 'Spika na spiku', 'Julije Cezar', 'Izbacivači', 'Plava soba', 'Spektakluk', 'Mačak u vreći', 'Ne igraj na Engleze'...i naravno - 'Ćiro', moja prva monokomedija", rekao je Tarik. 

I za kraj nam je otkrio kako izgleda njegov život kada se makne od svjetala reflektora i ima li kakav hobi. "Posao ostavljam na sceni i ispred ugašenih reflektora. Doma sam radoznali i nedozreli dječak od 48 godina. Filmovi, serije, vježbam, volim putovanja, dobre restorane, nogomet...", zaključio je glumac. 

Inače, njegova kolegica iz serije Milena Vasić ispričala je kako je atmosfera na snimanju bila zabavna. Istaknula je i da je uživala u radu s Filipovićem. "Čast mi je bila surađivati s Tarikom, mislim da je napravio predivnu ulogu. Mnogi će prepričavati njegove rečenice i krilatice", rekla je. 

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Jennifer Aniston, Matt LeBlanc, David Schwimmer, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matthew Perry (Foto: Instagram) Matt LeBlanc (Foto: Profimedia) Matt LeBlanc (Foto: Profimedia) Mike Hagerty i Matt LeBlanc (Foto: Screenshot) +5 Matt LeBlanc i Courtney Cox (Foto: Getty Images) Celebrity Malo je toga ostalo od velikog zavodnika Joeyja: Pogledajte kako danas izgleda omiljeni glumac hit-serije
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene