Nepravomoćna presuda

Stojanu Matavulju uvjetna kazna za nesreću u kojoj je poginula Dolores Lambaša

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Kazna mu je izrečena zbog izazivanja prometne nesreće na autocesti Bregana - Lipovac kod Sredanaca.

Stojan Matavulj nepravomoćno je osuđen na brodskom Općinskom sudu. Glumac koji upravljao vozilom u trenutku kada je stradala glumica Dolores Lambaša uvjetno je osuđen na kaznu zatvora u trajanju devet mjeseci uz rok kušnje od dvije godine.

Pogledaj i ovo Dolores Lambaša (FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL) Prerani odlazak 5 godina od smrti Dolores Lambaše: Voljela je glumu i starije muškarce, a onda je sjela u kobni automobil

Kazna mu je izrečena zbog izazivanja prometne nesreće na autocesti Bregana - Lipovac kod Sredanaca, u kojoj je u listopadu pretprošle godine poginula glumica Dolores Lambaša. Kazna je izrečena po izmijenjenoj optužnici po kojoj je nesreća počinjena iz nehaja, i to samo zbog nepridržavanja razmaka i neprilagođene brzine, pri čemu se ne spominju alkohol i umor kao uzroci nesreće.

Prvobitno je Matavulj osumnjičen za vožnju pod utjecajem alkohola, no tužba je preinačena nakon svjedočenja sudskih vještaka.

Na izricanju presude danas je bila i majka pokojne glumice Alma Petrović, koja je najavila nastavak pravne borbe na sudu u Šibeniku, gdje će tražiti naknadu štete od Matavulja, kojega smatra odgovornim za smrt svoje kćeri.

Matavuljev odvjetnik Zoran Mataić rekao je nakon izricanja presude da je "gospodin Matavulj zadovoljan što je postupak završen te da sada ostaje sam sa svojim posljedicama koje ga teško pogađaju".

O mogućoj žalbi na presudu Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskome Brodu odlučit će kada primi i pisani otpravak današnje presude.

Podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu 1.travnja je objavilo optužnicu protiv Matavulja, koji je upravljao vozilom u trenutku kada je stradala glumica.

Prošla je godina dana od tragedije koja je šokirala hrvatsku javnost!

Optužnicom se 53-godišnjaka tereti da je oko 6,30 sati 23. listopada 2013. na autocesti Bregana - Lipovac upravljao osobnim vozilom marke Nissan X-Trail u smjeru Zagreba te da zbog alkoholiziranosti (koncentracija od 0,66 g/kg apsolutnog alkohola u krvi), neprospavane noći i umora nije prilagodio brzinu kretanja tako da nije na vrijeme uočio osobno vozilo marke VW Polo koje se kretalo u istom smjeru, pa je prednjim desnim dijelom svog vozila udario u stražnji dio vozila marke VW Polo. Pri udaru je to vozilo sletjelo na travnatu površinu s desne strane kolnika, kao i okrivljenikovo vozilo pri čemu je u višestrukom prevrtanju iz vozila ispala 32-godišnja putnica na prednjem sjedalu zadobivši pritom višestruke teške tjelesne ozljede opasne po život od kojih je istog dana preminula u bolnici u Slavonskom Brodu', pisalo je u optužnici objavljenoj na stranicama DORH-a od 1. travnja.

Za kazneno djelo za koje ga se tereti predviđena je kazna zatvora u trajanju od 3 do 12 godina.
Stojan Matavulj i Dolores Lambaša doživjeli su nesreću dok su se vraćali iz Iloka u Zagreb. Tamo su proveli večer s prijateljima u Iločkim podrumima. Iako je Dolores trebala prenoćiti u hotelu, otkazala je sobu i sa Stojanom krenula prema Zagrebu, a nesreću su doživjeli u blizini Slavonskog Broda oko 6.45 sati. Dolores je zadobila teže ozlijede i preminula je 23. listopada 2013. u bolnici Dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu. Pokopana je na šibenskom gradskom groblju Kvanj, a bila je to vijest koja je potresla cijelu Hrvatsku.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene