Odlazak velikana

Preminuo najstariji dobitnik Oscara, odigrao je više od 200 uloga, a glumio je i s Višnjićem

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Glumac Christopher Plummer preminuo je u 92. godini života.

Proslavljeni kanadski glumac Christopher Plummer preminuo je u 92. godini života, javlja The Guardian.

Vijest o njegovoj smrti za medije je potvrdila njegova obitelj, a rekli su i kako je preminuo kod kuće u Connecticutu. Uz njega je bila supruga Elaine Taylor.

Tijekom bogate karijere odigrao je više od 200 uloga, a osim po brojnim sjajnim rolama, ostat će zapisan i kao najstariji dobitnik Oscara.

Dobio ga je u 82. godini za ulogu u filmu "Sav novac svijeta", a Zlatnim kipićem nagrađen je i za ulogu u filmu "Početnici" u kojem naš Goran Višnjić glumi njegovog ljubavnog partnera.

"Chris je bio izvanredan čovjek koji je duboko volio i cijenio svoju profesiju. Bio je nacionalno blago i cijenio je svoje kanadske korijene. Svojom umjetnosti i humanosti dotaknuo je sva naša srca i nstavit će živjeti i kroz buduće naraštaje. Zauvijek će biti s nama", rekao je njegov dugogodišnji prijatelj i menadžer Lou Pitt.

Prvi filmsku ulogu odigrao je u filmu "Stage Struck" iz 1958 godine, a karijeru su mu obilježili i filmovi "Moje pjesme, moji snovi", "Insider", dok je posljednju ulogu odigrao u filmu "Nož u leđa" iz 2019. godine.

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Suri Cruise slavi 13. rođendan (Foto: Profimedia) Suri Cruise s majkom Katie Holmes i prijateljicama (Foto: Profimedia) Suri Cruise slavi 13. rođendan (Foto: Profimedia) Suri Cruise slavi 13. rođendan (Foto: Profimedia) +4 Suri Cruise (Foto: Profimedia) Celebrity I dalje se ne viđa s tatom zbog njegove kontroverzne vjere, a sve više sliči na svoju prelijepu majku

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene