Gitarist John Geils, najpoznatijeg po hitu iz osamdesetih godina 'Centerfold', pronađen je mrtav u svom domu u Massachusettsu


Policija je Johna Warrena Geilsa pronašla u njegovom domu bez svijesti. Proglašen je mrtvim na licu mjesta. Slijedi istraga, no isključuje se mogućnost nasilne smrti, a ne sumnjaju niti na predoziranje.

Vezani članci Jeffrey Epstein (Foto: AFP) Rezultati obdukcije: Jeffreyu Epsteinu slomljeno je više vratnih kralježaka Ena Begović (Foto: Screenshot) Prošlo je 19 godina od pogibelji Ene Begović: Vrhunac životne sreće osujetila je strašna tragedija

"Dosadašnja istraga pokazuje da je umro prirodnom smrću", rekao je narednik Donald Palma.

Geils je rođen u New Yorku 1946. godine. Bio je poznat i po svojoj strasti prema automobilima. 

J. Geils Band osnovan je 1967. godine. Iako su među ljubiteljima glazbe sedamdesetih bili poznati kao izvrstan live band, svjetsku slavu su stekli tek objavom albuma 'Love Stinks' 1980. godine. S albuma 'Freeze-Frame' izdali su singl 'Centerfold' koji se našao na vrhu svjetskih top ljestvica 1982. godine.

Bend se raspao 1985. godine, nakon čega su se nekoliko puta okupljali samo zbog koncerata.

"Bilo je jako zabavno biti članom benda. Snimili smo 14 albuma i nešto smo uspjeli zaraditi. No s vremenom je postalo stresno i naporno. To je kao svaki drugi posao", rekao je Geils 2004. godine.

Nakon glazbene karijere, posvetio se automobilima te otvorio servis za popravljanje starih automobila.