Bivša pomoćnica Harveyja Weinsteina, Zelda Perkins, odlučila je progovoriti i podijeliti svoju uznemirujuću priču.

Galerija


George Clooney ne odustaje od svojih primjedbi upućenih Harveyju Weinsteinu. U nedavnom intervjuu za Guardian Clooney je svoju pozornost usredotočio na novinare koji nisu slijedili izvještaje o njegovu ponašanju te na zaposlenike koji su mu možda pomagali. "Volio bih znati kako je ovaj čovjek napadao i ušutkavao žene", rekao je Clooney.

Zatim je bivša zaposlenica Zelda Perkins prekršila sporazum o neobjavljivanju i priopćila svoje vlastite jezive priče o Weinsteinu, dajući potpuniju sliku o tome kako je on maltretirao i manipulirao ljudima koji rade za njega.

Harvey Weinstein (FOTO: Getty)
Harvey Weinstein (FOTO: Getty) - 1

U intervjuu, Perkins je rekla da je bila Weinsteinova pomoćnica početkom 90-ih. Kao što je navodno činio i s mnogim drugim ženama, Perkins je izjavila da je Weinstein znao doći u njezinu hotelsku sobu, zatim bi skinuo ogrtač ispred nje i tražio masažu. "Ovako se on ponašao u svakoj prilici. Često bi me ujutro probudio u hotelu i pokušavao odvući u krevet", prisjetila se.

Perkins je to godinama podnosila, sve dok Weinstein nije napao jednu od njezinih prijateljica na Venecijanskom film festivalu 1998. godine. "Bila je blijeda, tresla se i u vrlo lošem emocionalnom stanju. Rekla mi je da se nešto strašno dogodilo. Bila je šokirana, plakala je i teško razgovarala. Ja sam bila bijesna i duboko uznemirena", rekla je Perkins.

Harvey Weinstein (FOTO: Getty)
Harvey Weinstein (FOTO: Getty) - 2

Željeli su otići u policiju, ali nisu bili sigurni kako će se stvari odvijati u Italiji. Gotovo 20 godina kasnije, Perkins je spremna javno otkriti podatke. "Cijeli se moj svijet srušio jer sam mislila da zakon štiti one koji ga poštivaju. Otkrila sam da to nema veze s pravom, sve je u vezi s novcem i moći", rekla je.

Njezine riječi mogu potaknuti bivše zaposlenice koje su nekoć radile za njega, a i trenutne koje još uvijek rade. "Nemamo što skrivati, ljuti smo i zbunjeni kako njegovo takvo ponašanje može tako dugo trajati ", izjavili su zaposlenici. Možda je ovo sljedeće poglavlje Weinsteinovih zaposlenika koji dolaze s novim pričama, dodajući još jednu dimenziju ovoj crnoj rupi skandala, piše Vanity Fair.