Ima i rijedak hobi

Jedna je od najinteligentinijih glumica među kolegama, a o brojnim detaljima iz njezinog života malo se zna

Geena Davis (Foto: AFP) Geena Davis (Foto: AFP) Afp 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Geena Davis (Foto: AFP) Geena Davis (Foto: AFP) Geena Davis (Foto: AFP) +0 Geena Davis (Foto: AFP) Galerija

Geena Davis karijeru je započela kao model, a to joj je pomoglo da uđe u svijet glume. Zavidna karijera prepuna je sjajnih uloga ove glumice, ali u privatnom životu nije imala toliko sreće.

Američka Oskarovka Geena Davis danas puni 64 godine, a ova sjajna glumica u Hollywoodu je poznata kao jedna od najljepših i najpametnijih među kolegama. Davis iza sebe ima zavidnu karijeru, četiri braka, a postoje brojni detalji iz njezinog života za koje malo tko zna.

Pogledaj i ovo showbuzz Pravo su nadahnuće Sjećate se njih? I nakon 22 godine izgledaju sjajno!

Davis je još kao mala bila oduševljena glazbom te je naučila svirati glasovir, flautu, bubnjeve te čak i orgulje u lokalnoj crkvi kada je imala 14 godina. Obožavala je sama raditi odjeću, a novcem koji je zaradila raznoseći novine nabavila je zidni tapet koji je postavila u kući bez da joj roditelji to znaju dok su oni bili na poslu.

Glumu je diplomirala s 23 godine, nakon čega je jedno vrijeme živjela u Švedskoj, gdje je naučila i tamošnji jezik. Studirala je operu, a kako sama ističe, čitav dan bi mogla provesti slažući puzzle.

Po dolasku u New York zaposlila se kao Victoria's Secret model, da bi je kasnije primijetio redatelj Sydney Pollack te joj je dao ulogu u filmu "Tootsie" 1982. godine. To je bio samo početak njezine blistave karijere. Nakon uspjeha prvog filma preselila se u Los Angeles kako bi nastavila karijeru.

Glumila je u serijama "Buffalo Bill" i "Sara" te u filmovima "Muha", "Bubimir", a za "Slučajni turist" je dobila Oscara 1988. godine. Najzapaženija uloga njezine karijere je ona u "Thelmi i Luoise", legendarnom filmu u kojem joj je kolegica Susan Sarandon. Producirala je i glumila glavnu ulogu u filmovima "Otok boje krvi "i "Dugi oproštaj", a jedno vrijeme je vodila i sitcom "The Geena Davis Show".

Glumica je visoka 183 centimetra, a ima IQ 140. U jednom intervjuu je ispričala kako je zbog visine dečki nisu htjeli ni pogledati. Na prvom spoju je bila tek u trećem razredu srednje škole, no ni to nije prošlo dobro te je solirala još neko vrijeme.

Prvi suprug bio joj je Richard Emmolo, za glumca Jeffa Goldbluma bila je udana nakon njega, a slijedio ga je Renny Harlin. S četvrtim suprugom Rezom Jarrahyjem ima troje djece, a prvo dijete rodila je kada je imala 46 godina. U svibnju 2018. godine Jarrahy je zatražio razvod, a Davis je kasnije u medijima izjavila da oni nikada nisu bili službeno vjenčani.

Od brojnih hobija koje ima Geena, streljaštvo joj je najdraže. U srpnju 1999. godine bila je jedna od 300 žena koje su bile semifinalisti na Olimpijskim igrama te su predstavljale SAD.

Glumica je istaknula kako joj je oduvijek bila želja da dizajnira odjeću za visoke žene, ali nikada nije ulovila dovoljno vremena da se tome posveti. Pokrenula je svoj filmski festival pod nazivom BFF, članica je Mense te je završila i na Empireovoj listi najboljih 100 filmskih zvijezda u povijesti Hollywooda.

Glumica je u intervjuima često isticala kako se u njezinom životu dogodilo sve što je ikada željela, ali dvedeset godina kasnije nego što je mislila. Za sreću nikada nije kasno, a ova sjajna glumica i dalje će nas nastaviti oduševljavati.

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Lana Jurčević (Foto: Instagram) Lana Jurčević (Foto: IN Magazin) Lana Jurčević (Foto: IN Magazin) Lana Jurčević (Foto: Instagram) +5 Lana Jurčević (Foto: Instagram) Celebrity Nakon brisanja Instagrama i promjene imena, ali i života, oglasila se Lana: "Konačno se događa!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene