Glazbena diva Gabi Novak je protiv korištenja Arsenove pjesme za zabranu pobačaja.


Konzervativni pokret ProLife planira pjesmu Arsena Dedića i Drage Britivića ''Kad se male ruke slože'' koristiti u svojoj kampanji kako bi utjecali na saborske zastupnike da zabrane abortus u Hrvatskoj. Taj potez razljutio je suprugu pokojnoga kantautora Arsena Dedića koja je, zajedno sa sinom Matijom Dedićem, nasljednica i nositeljica autorskih prava.

Vezani članci Slika nije dostupna Obitelj Dedić o životu bez Arsena: 'Malo je teško, ali sam hrabra' Slika nije dostupna Trpio je teške bolove: Gabi odahnula kad se Arsen probudio nakon operacije

Kontaktirali Gabi Novak, ali je bila prilično suzdržana s komentarima. ''Već sam rekla sve za medije. Ne želim dalje razvlačiti tu temu'', poručila je Gabi.

Naime, začetnik ove akcije, Vice Vincet Batarelo putem Facebooka je početkom mjeseca objavio kako je pjesma ''Kad se male ruke slože'' postala neslužbena himna kampanje ''Imam pravo živjeti''. ''Ne možemo je prestati fučkati. Ova kampanja je o djeci i za djecu, onoj nerođenoj i rođenoj”, napisao je Vice Batarelo koji u tom trenutku nije razmišljao o autorskim pravima.

Kako navodi Jutarnji.hr, glazbenoj divi nije drago da se Arsenova pjesma povezuje sa zabranama. ''Nije mi drago čuti da se Arsenova pjesma povezuje s nekakvim zabranama. A još manje jer nas nitko nije kontaktirao niti javio da želi koristiti ‘'Kad se male ruke slože'’. No, to je običaj u Hrvatskoj da se vlasnike ne traži dozvola, eto, mene prijatelji znaju nazvati i obavijestiti kako su gledali film u kojem se izvodi moja pjesma, a ja nisam imala pojma”, rekla je Gabi Novak koja nije za zabranu pobačaja.

''Apsolutno sam protiv zabrana. Majka ima pravo odlučiti hoće li roditi i mora se poštovati ako na to nije spremna zbog životnih uvjeta ili teške malformacije fetusa. Ona ima pravo odlučiti hoće li ići na pobačaj. Makar je dobro razgovarati sa ženama kako bi se vidjelo postoje li i druge opcije. U svakom slučaju, kao najbliža obitelj Arsena Dedića nismo za to da se njegove pjesme koriste u ovakvim kampanjama”, rekla je Gabi.