Nina Kraljić završila je na pri dnu ljestvice na ovogodišnjem Eurosongu! Pobjednica je Jamala, ukrajinska predstavnica!


Ukrajinka Jamala izvojevala je pobjedu s najkontroverznijom pjesmom na ovogodišnjem natjecanju! Pjesma '1944', zbog koje su Rusi prijetili bojkotom Eurosonga, donijela je Ukrajincima pobjedu!

Vezani članci Albina Grčić Albina objavila spot za pjesmu "Tick-Tock", reakcije su odlične: "Svjetski izgleda, predivan i moćan vokal" Sebastian Popović - 3 Sin jedne od najvećih zvijezdi bivše države sasvim otvoreno: ''Svakodnevno mi uletavaju i muškarci i žene!''

Debitantska Australija ostala je na drugom mjestu, dok je treća Rusija!

Hrvatska predstavnica Nina Kraljić završila je na 23. mjestu, sa skromnih 73 boda.

Nina Kraljić nastupila je u finalu Eurosonga u avangardnoj haljini Jurja Zigmana, a nastup je, kao što smo već navikli, bio sjajan. Nastupila je 17. po redu, i izvela singl 'Lighthouse'.

Eurosong su vodili prošlogodišnji dobitnik Mans Zelmerlow i komičarka Petra Mede.

Natjecanje je otvoreno nastupom belgijske predstavnice Laure Tesoro, koja je otpjevala singl 'What's The Pressure'.

Izravno su se u finale plasirale Ujedinjeno Kraljevstvo, Španjolska, Italija, Njemačka, Francuska, kao i domaćin Švedska, dok su se sve ostale zemlje plasirale kroz dvije polufinalne večeri. Među njima je i Nina Kraljić, koja je Hrvatsku odvela u finale, i to nakon tri godine odsutstva Hrvatske s natjecanja. Cijelog dana, Ninu su podržavali i brojni kolege sa estrade. Među njima su i Severina, Nina Badrić te Tony Cetinski.