Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Noć vještica je savršeno vrijeme za zabavljanje uz strašne maske, ali i za gledanje horor filmova.


Donosimo nekoliko preporuka za prave hororce od kojih će vam se slediti krv u žilama, ali uz koje će ova Noć vještica sigurno ostati zabilježena u vašem sjećanju. Navedene filmove možete pogledati na platformi Oyo.hr.

Ne boj se mraka

Vezani članci Stvarnost i filmovi Spaja stvarnost i filmove i ne koristi Photoshop, a zabavlja tisuće na Instagramu Filmski posteri Svi filmski posteri izgledaju isto, mogu se podijeliti u samo nekoliko kategorija

Jedan od glavnih aduta ovog filma je poznata Katie Holmes u jednoj od glavnih uloga. No, Katie nije glavni lik ovog filma, već je to mala djevojčica Sally. Ona istražuje novo imanje na koje je doselila s ocem i njegovom djeovjkom, a njeno istraživanje potiču glasovi – hrapavi šapati koji dolaze iz podruma i obećavaju joj razumijevanje i prijateljstvo, ali su i veoma gladni te traže slobodu.

Ne odoljevši svojoj znatiželji, Sally otvori vrata paklenskog podzemlja iz kojeg na površinu izađe vojska sjajnookih čudovišta s oštrim pandžama, malih dimenzija, no u neograničenim količinama: a oni se zovu homunculi. Suočena s užasom koji prijeti njezinu životu i mogućem uništenju njezine obitelji, Sally očajnički pokušava upozoriti sve u kući, međutim nailazi na problem: nitko joj ne vjeruje. Hoće li ih uvjeriti na vrijeme ili će postati samo iduće poglavlje u stoljećima dugoj stravičnoj priči imanja Blackwood?

Odgovor donosi film, a mi postavljamo i izazov – pokušajte sljedećih nekoliko dana ne primijetiti svako šuškanje nakon gledanja ovog filma!

Film pogledajte na Oyo.hr.

Pustite me unutra

'Pustite me unutra' je američki remake hvaljenog i izrazito uspješnog švedskog filma 'Neka uđe onaj pravi' iz 2008. godine. Snimljen prema knjizi priznatog autora Johna Ajvidea Lindqvista, koji je i koscenarist ove nove verzije, film 'Pustite me unutra' priča je o dječaku koji se mora suočiti sa realnošću da mu je jedina prijateljica koju ima zapravo okrutna vampirica. Prema mnogima ova američka verzija je čak i bolja od genijalnog originala!

No, najbolje da pogledate obje verzije i prosudite sami koja je bolja.

Pogledaj film:
Američka verzija na Oyo.hr
Švedski original na Oyo.hr

Opsjednutost

Ovo je idealan film za ljubitelje horora koji svoju priču temelje na istinitim događajima. Naime, Opsjednutost se temelji na događajima koji su dokumentirani u američkoj saveznoj državi Tennessee, između 1818. i 1820. godine. Obitelji Bell iz mjesta Red River posjetila je nepoznata i nevidljiva pojava te ih počela terorizirati. Do danas je to jedini dokumentirani slučaj u američkoj povijesti u kojemu je duh ili pojava uzrokovala smrt ljudskog bića.


Pogledaj film na Oyo.hr

Mučenice

Na portalu FearNet.com ovaj je film predstavljen riječima: 'Pripremite se da budete šokirani, prestravljeni i zadivljeni jednim od najžešćih horora ikad snimljenih'. Ovo nije iznenađujuće s obzirom da se radi o filmu francuske produkcije, a nekako je poznato da europska produkcija manje pazi na 'prikladne' scene i ponekad stvarno bez suzdržavanja prikazuje brutalnost.

Takvo je i uznemirujuće putovanje iz ovog filma koje počinje kada dvije mlade djevojke otvaraju vrata pakla pokušavajući se osvetiti za brutalno mučenje i otmicu kojoj je jedna od njih bila izložena kao djevojčica. Ono što će otkriti je toliko zastrašujuća noćna mora i toliko nevjerojatna tajna da ćete biti primorani preispitati svijet kakav poznajete! Briljantno odglumljen, fenomenalne fotografije i snažne režije, Mučenice predstavljaju novu vrstu horora – 'očaravajuće remek-djelo koje nadilazi žanr' (Dread Central).


Pogledaj film na Oyo.hr

Špilja užasa

Ako ste ljubitelj prirode i istraživač, možda je bolje da preskočite ovaj naslov jer se u protivnom vaš sljedeći izlet u prirodu možda i neće dogoditi.

Film prati priču šest žena koje se sastaju u udaljenom dijelu Apalača kako bi istražile špilju skrivenu duboko u šumi, kao dio ekstremne avanture na otvorenom na koju idu jednom godišnje. Duboko ispod površine zemlje, katastrofa nastupa kad urušavanje kamenja blokira otvor i ostaju bez izlaza. Žene nastavljaju, nadajući se da postoji još jedan izlaz, ali postoji i nešto drugo što vreba pod zemljom. Prijateljice su sada plijen, prisiljene da oslobode svoje najprimitivnije instinkte u sveopćem ratu protiv neopisivog užasa – onoga koji napada bez upozorenja, ponovo i ponovo i ponovo.

Tamna špilja, malo prostora i čudovište koje vreba u mraku. Ako vam to ne sledi kosti, ništa neće.


Pogledaj film Oyo.hr

Davitelj protiv davitelja

I za kraj, preporuka jednog klasičnog uratka s ovih prostora. Film 'Davitelj protiv davitelja' priča je o dva beogradska davitelja koja su se sukobila oko vrata iste djevojke, što je imalo nesagledive posljedice. Po prvi put u povijesti kriminala jedan kreće protiv drugog. U tom sudaru strada jedna nevina, ali nesimpatična djevojka i jedan poletan, ali staromodan inspektor.

Pogledaj film Oyo.hr