Kakva priča!

VIDEO Prognozirali mu još 2 godine života, a on je - osvojio svijet!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Dugogodišnji borac protiv ALS-a, genijalni britanski fizičar prof. dr. Stephen Hawking, dobio je svoj film koji je i nominiran u kalegoriji za najbolji film na ovogodišnjim Oscarima.

Film 'TEORIJA SVEGA' priča je o životnom putu Stephena Hawkinga kojega je na filmu utjelovio Eddie Redmayne koji je isto tako nominiran i u kategoriji za najboljeg glumca.

Pogledaj i ovo showbuzz BAFTA nagrade Opet ga nadmašio: Odnio mu nagradu pred nosom!

VIDEO Zašto se polijevaju vodom? Ovo je jedini video koji morate pogledati

Iako TEORIJA SVEGA nosi ime prema jednoj od Hawkingonovih najpopularnijih knjiga u kojoj se bavi podrijetlom i sudbinom svemira, film je snimljena prema biografiji Stepehenove supruge Jane s kojom je proveo 30 godina u braku.

Radnja započinje njihovim susretom tijekom studija na Cambridgeu nakon kojeg je Hawkingu ubrzo dijagnosticiran ALS te nas vodi kroz ključne događaje njihovog zajedničkog života.

Usprkos liječnicima koji su briljantnom fizičaru prognozirali još samo dvije godine života, Stephen i Jane dobili su u braku troje djece. On je usprkos gotovo potpunoj atrofiji mišića postao najpoznatiji znanstvenik današnjice zahvaljujući cijelom nizu bestsellera koje je napisao popularizirajući u njima vrlo složena pitanja moderne fizike te jedinstvenim predavanjima koje do danas drži.

Ovu inspirativnu priču režirao je James Marsh, a u TEORIJI SVEGA u glavnim se ulogama pojavljuju Eddie Redmayne, Felicity Jones i Emily Watson. Hawking poručuje: 'Ako postoji život, postoji i nada' - Ima li ovaj film šanse osvojiti kipića za film godine, provjerite u traileru. 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene