Vrhunske zarade

USPRKOS MALOM BUDŽETU Kultni filmovi koji su rasturili na kino blagajnama

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ovi filmovi nisu imali blockbusterske budžete, ali su usprkos tome imali odlične zarade na svjetskim kino blagajnama

U današnje vrijeme stotine milijuna dolara ulažu se u filmske produkcije. Samo u zadnji film o Jamesu Bondu uloženo je čak 200 milijuna dolara, a zarada je naravno bila još veća - 669 milijuna dolara. No, ne mogu si svi filmovi priuštiti takav budžet, stoga vam donosimo primjere filmova s vrlo niskim budžetima, ali i ogromnim zaradama.

Pogledaj i ovo Pierce Brosnan kao James Bond - 7 Bond, James Bond Ovo su svi glumci koji su utjelovili najpoznatijeg filmskog agenta i velikog ljubavnika, tko je najbolje odradio tu ulogu?

Paranormal Activity

Ovaj horor film s natprirodnim elementima bio je prava senzacija 2007., zaradivši 190 milijuna dolara. Film je snimljen najobičnijom kamerom, bez scenarija i s jednim glumačkim parom, a u njega je uloženo svega 15 tisuća dolara.

Halloween

Kultni horor film snimljen je 1978. s budžetom od 325 tisuća dolara, a Jamie Lee Curtis za svoju ulogu je plaćena samo 8 tisuća dolara. No, film je poharao kino dvorane i zaradio 70 milijuna dolara, postavši tada nezavisnim filmom s najvećom zaradom.

Napoleon Dynamite

Film o čudnom srednjoškolcu imao je budžet od 400 tisuća dolara, snimljen je u 22 dana, a glavni glumac plaćen je tisuću dolara. Montaža se radila na običnom laptopu, ali film je imao premijeru na Sundanceu i Fox studio je otkupio prava na distribuciju, a film je nakon toga zaradio 46 milijuna dolara.

The Blair Witch Project

Bio je to prvi film mladih režisera Daniela Myricka i Eduarda Sancheza, ali dobrim digitalnim marketingom postigli su pravu senzaciju objavivši samo isječak iz filma. Naime, gledatelji nisu uopće znali što su vidjeli, odnosno radi li se o stvarnim događajima ili ne. Tako je film od 25 tisuća dolara postigao svjetsku zaradu od 248 milijuna dolara.

Mad Max

Snimanje ovog akcijskog apokaliptičnog filma bio je opasno zbog mnogih scena u kojima su glumci i kaskaderi riskirali svoje živote, ali očito se isplatilo. Film je postao kultni klasik, a ime redatelja Georgea Millera svi su znali. S budžetom od 400 tisuća dolara film je zaradio 100 milijuna dolara.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene