Jedan od najvećih filmova svih vremena doživio je svoj remake. 'Sedmorica veličanstvenih' izašao je u kina.


Western 'Sedmorica veličanstvenih', obrada filma iz 1961., odmah je na početku prikazivanja u kinodvoranama izbio na vrh sjevernoameričke ljestvice najgledanijih filmova, pokazuju privremeni podatci koje je u nedjelju objavila specijalizirana tvrtka Exhibitor Relations.

Vezani članci Katherine Schwarzenegger i Chris Pratt - 2 Stigla beba poznatog para za koju je djed Arnie isticao da će imati nevjerojatne gene i da bi mogla riješiti raketnu krizu Katherine Schwarzenegger i Chris Pratt (Foto: Instagram) Ekspresno su se zaručili i vjenčali, a kći holivudskog snagatora i muž koji je poznati glumac sad čekaju bebu

Ovu novu inačicu redatelja Antoinea Fuque ("Lijevi kroše") predvodi Denzel Washington u ulozi lovca na glave koji sa svojom družinom (Chris Pratt, Ethan Hawke...) štiti gradić na američkom dalekom istoku od pohlepnog industrijalca.

Film koji se temelji na inačici Johna Sturgesa, koji se i sam nadahnuo filmom 'Sedam samuraja' Japanca Akire Kurosawe, odmah po izlasku je zaradio 35 milijuna dolara.

Animacijski film 'Rode', drugi film koji se premijerno prikazuje ovog vikenda, dolazi na drugo mjesto s 21,8 milijuna. Film na nov način tumači mit o rodi koja donosi djecu kroz pustolovine rode Juniora koju prati njezin neustrašivi riđokosi prijatelj Tulip.

'Sully', film Clinta Eastwooda o junačkom pilotu koji je 2009. u New Yorku uspio prizemljiti Airbus A320 na zaleđenu rijeku Hudson pao je s prvog na treće mjesto. Taj biografski film u kojemu glavni lik Chesleyja Sullenbergera tumači Tom Hanks, zaradio je za vikend 13,8 milijuna i 92,4 milijuna u tri tjedna. (Hina)