Sve o drakuli

Otkriveni detalji o najkontroverznijoj ličnosti u povijesti čovječanstva!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Jučer je u hrvatskim kinima započeo s prikazivanjem film DRAKULA NEISPRIČANA PRIČA.

Ovaj povijesni spektakl koji nam otkriva dosad nepoznate detalje o životu možda i najkontroverznije ličnosti u povijesti čovječanstva samo u jednom danu pogledalo je 2149 gledatelja!

Pogledaj i ovo Luke Evans Opet ljubi Glumac poznat po isklesanom tijelu pokazao novog dečka, ovog puta izbor je pao na zgodnog grafičkog dizajnera

Christopher Nolan napokon otkrio detalje radnje svog novog blockbustera 'Interstellar'

U intrigantnoj priči, raskošnoj produkciji i impresivnim scenama filma Drakula neispričana priča hrvatski gledatelji od danas mogu uživati u jedinstvenom IMAX formatu koji jamči kristalno čistu sliku, laserski precizan zvuk te najveće platno u Lijepoj našoj od čak 333 m2.

O FILMU I DRAKULI

Producent filma Michael De Luca još je kao dijete želio otkriti kako se Vlad pretvorio u vampira, je li bio prvi, gdje su ostali… Na ta pitanja nije bilo odgovora nigdje, čak ni u romanu Brama Stokera. Stoga se s veseljem prihvatio rada na filmu nakon što je pročitao scenarij koji počinje stvarnom životnom pričom o stvarnom heroju, a to je Vlad III od Vlaške, poznat i kao Vlad Tepeš (princ koji nabija na kolac). Pripreme su trajale nekoliko godina, a puno se i istraživalo da bi ova zanimljiva priča došla na velika platna. Jednako teško bilo je pronaći i dovoljno karizmatičnog glumca koji će dati potpuno novu snagu dobropoznatom liku. Potraga je završena kada je izabran Luke Evans, Velšanin koji nas je sve osvojio u Hobitu.

Radnja filma smještena je u 1462. tijekom koje Transilvanija uživa u duljem razdoblju mira, vođena pravednim i poštenim Vladom III, Princem od Vlaške, i njegovom hrabrom suprugom Mirenom. Zajedno su svojoj zemlji donijeli mir i osigurali da njeni ljudi budu dobro zaštićeni, posebno od moćnog Otomanskog carstva koje želi zavladati svijetom. No kad Sultan Mehmed II zatraži 1,000 dječaka kao danak u krvi, a među njima i Vladovog sina Ingerasa, Vlad će morati odlučiti hoće li učiniti isto što je učinio i njegov otac i odreći se sina ili će zatražiti pomoć čudovišta da bi pobijedio Turke i u konačnici prokleo vlastitu dušu na ropstvo.

Jer Vlad i Mehmed nisu jedini povijesni likovi povezani s porijeklom Drakule – u priču je upleten i Master Vampire lik kojeg ne biste očekivali pronaći u XV. stoljeću. On vodi igru. Dok ga Vlad traži, nije ni svjestan u što se uvalio…

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene