Američka pita

MRAČNA STRANA kultnog filma - uloga koja im je zamalo uništila život

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Neki su se okrenuli ovisnostima, neki su krenuli na rehabilitaciju, a svi su nakon 'Američke pite' dobili uloge u nekim ne tako popularnim filmovima.

Američka pita jedan je od najpoznatijih tinejdžerskih filmova svih vremena. No, nakon što su stekli slavu kojoj su se samo mogli nadati, brojni glumci iz tog filma pali su u depresiju. Neki su se okrenuli ovisnostima, neki su krenuli na rehabilitaciju, a svi su nakon 'Američke pite' dobili uloge u nekim ne tako popularnim filmovima.

Pogledaj i ovo Seann William Scott (Foto: IMDB) Samo? Stifler iz "Američke pite" otkrio koliko je zaradio snimajući kultni film: "Morao sam raditi još nešto drugo"

Jason Biggs (Jim Levenstein)

Jasona Biggsa mnogi još uvijek povezuju s likom Jima Levensteina kojeg je glumio u filmu Američka pita iz davne 1999. godine. Tada je glumio maturant koji je, kao većina njegovih vršnjaka, opsjednut seksom. Nakon Američke pite proslavio se ulogama u komediji 'Loser', 'Jay and Silent Bob Strike Back', a publiku je osvojila njegova uloga u seriji 'Orange is the New Black'. Ipak, vjerojatno je svakom glumcu cilj osvojiti barem nominaciju za Oscara, a Jason je daleko od toga. Zadnje čime se 'proslavio' bilo je javno priznanje da mu je supruga Jenny Mollen unajmila kurvu i gledala ih za vrijeme seksa.

Chris Klein (Oz Ostreicher)

Chrisa su proslavile dvije velike uloge. Prva je bila ona u Američkoj piti gdje je glumio simpatičnog Oza koji se pridružio školskom zboru kako bi osvojio djevojku. Njegova druga velika uloga bila je komedija 'Election' u kojoj je glumio s Reese Witherspoon i Matthewom Broderickom. No, čini se da je i to malo slave bilo previše za njega. Nakon što je postao ovisan o alkoholu, imao je problema i sa zakonom i nije mu baš išlo u životu. Ipak, uspio se sabrati i sada se ponovno vratio glumačkim vodama. Za sada je sve na nekim manjim serijama kao što su Motive i Franklin & Bash.

Tara Reid (Vicky Lathum)

Tara se proslavila u teen filmovima kao fatalna plavuša, a prije uloge simpatične Vicky u Američkoj piti glumila je u 'The Big Lebowski' i 'Urban Legend'. Iako i dalje ima plavu kosu, mnogi kritiziraju njezin premršavi izgled. Upravo je to pokrenulo glasine da boluje od nekog poremećaja u prehrani, no ovisnost o alkoholu bio je razlog njezinog lošeg izgleda. Godine 2008. prijavila se na rehabilitaciju. Pojavila se i teorija da je mlada glumica u biti bila nesretna zbog toga što se nakon 'Američke pite' nije uspjela probiti do nekih boljih uloga nego je sve stalo na liku simpatične plavuše.

Seann William Scott (Steve Stifler)

Steve Stifler sinonim je za opakog partijanera i švalera koji je u filmu Američka pita dečke poticao na svakakve gluposti i bio glavni zabavljač. Scott je također glumio u filmu 'Jay and Silent Bob Strike Back', 'Goon' te je radio na produkciji filma 'Before I Go'. No, njemu se dogodilo upravo ono čega se boji većina glumaca – poistovjetili su ga s budalom koju je često glumio. Nije dobivao uloge koje je želio i završio je na odvikavanju iako nije bilo poznato točno od čega. Od novijih uspjeha iza njega je franšiza Goon i svoj je glas posudio likovima u crtanom filmu Ledeno doba.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene